Keizershof lanceert zomerfestival

Print
Turnhout -

“De kogel is door de kerk”, jubelt Wlad Pokoik. De uitbater van muziekcafé Het Keizershof lanceert deze zomer op het Warandeplein een gloednieuw festival.

“Het eerste grote, meerdaags muziek­evenement in Turnhout sinds de Vrij-dagen”. Zo omschreef Wlad Poikok begin 2018 al het festival waar hij op broedde, verwijzend naar de roemrijke concertenreeks op de Grote Markt die de stad na de veertiende editie in 2009 om budgettaire redenen had geschrapt. Vorig jaar lukte het Poikok niet meer om zijn festival op de rails te krijgen. “Deze zomer komt het er wel, op het Warandeplein”, bevestigt de ondernemende uitbater van Het Keizershof, de muziekclub-brasserie in de Hovenierstraat. “In juni bestaat Het Keizershof vijftien jaar. Geen betere manier dan dat in openlucht te vieren, hopelijk met goed weer en een vol plein”, zegt Poikok. “Het programma is helemaal rond. Meer wil ik er voorlopig niet over kwijt. Het totaalplaatje stel ik graag volgende week voor.”

Dat het festival niet gratis toegankelijk wordt, mogen we al weten. “Maar we zullen geen zotte prijzen vragen. De affiche is zo geweldig geworden dat we dagelijks zeker 3.000 bezoekers willen”, verlekkert hij de nieuwsgierigen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio