ROYALS. Meghan Markle zit met een krop in de keel. En nors prinsje steelt de show

Foto: Isopix

Celebs

ROYALS. Meghan Markle zit met een krop in de keel. En nors prinsje steelt de show

Print
Er is de voorbije week weer heel wat gebeurd in de wereld van de royals. De hoogzwangere Meghan Markle zag opnieuw een personeelslid vertrekken, maar zat om nog een heel andere reden met een krop in de keel. De Zweedse kroonprinses Victoria had dan weer reden om te vieren. Een overzicht van de leukste weetjes en roddels uit adellijke entourages.

Ruzie tussen Kate Middleton en Meghan Markle? Daar was op de jaarlijkse viering van de Commonwealth Day in Londen alvast niets van te merken. De twee hertoginnen begroetten elkaar uitbundig met een kus en wisselden zelfs enkele woorden uit. Ook prins William stak gezwind zijn hand uit naar zijn schoonzus.

LEES OOK. Dan toch geen rivalen? Hartelijke kus van Meghan en Kate geeft duidelijkheid

Diezelfde dag werd tijdens een optreden in Westminster Abbey ingezoomd op Markle, die voor de gelegenheid een wit ensemble van Victoria Beckham droeg. Tijdens een optreden van tenor Alfie Boe werd duidelijk dat ze emotioneel werd van de performance. Ze moest even slikken en pinkte volgens sommigen zelfs een traantje weg. Bekijk het moment in deze stream van de BBC, zo rond de 45ste minuut.

Markle had nog een reden om te huilen, want ze zag opnieuw een personeelslid vertrekken. Deze keer moet ze haar persoonlijke assistente Amy Pickerill uitzwaaien. De dames hebben geen ruzie. Integendeel: de hertogin zou erg close zijn met Pickerill, maar de vrouw verhuist binnenkort naar het buitenland. “Jammer”, zegt een bron aan het Britse hof. “Maar de twee zullen zeker contact houden.”

En fans van de hertogin krijgen het nu misschien even moeilijk: volgens een bron in People zagen we haar deze week voor een laatste keer… tot de baby er is. “Ze heeft nog veel privémeetings, maar momenteel zijn er geen publieke verschijningen meer gepland. Anders zou dat door het paleis worden aangekondigd.” Tot in april dan maar? Met de nieuwe royal baby in de armen.

Gezellige trip

Nog nieuws van aan de overkant van het kanaal komt van prins Charles. Hij ging deze week op zwier met de Spaanse koningin Letizia. Zij was speciaal naar Londen overgevlogen om er de expo Sorolla: Spanish Master of Light van de Spaanse artiest Joaquín Sorolla y Bastida te bewonderen. De prins, beschermheer van de National Gallery, begroette haar met een kus op de wang en hield haar gezelschap tijdens het volledige uitje. Dat het gezellig was, blijkt uit de foto’s van de ontmoeting.

ROYALS. Meghan Markle zit met een krop in de keel. En nors prinsje steelt de show
Foto: REUTERS

Sexy stijl

Als het op outfits aankomt, hoeft het niet altijd Kate Middleton, Meghan Markle of koningin Máxima zijn die inspireren. Die eer komt deze week de Britse prinses Eugenie toe. Zij toonde - ook op Commonwealth Day - via Instagram hoe je een bloemenjurk elegant en zelfs een tikkeltje sexy combineert. De royal droeg een creatie met hoge kraag en matchte met zwarte laarzen tot aan de knie.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie) on

 

Waar is dat feestje?

In Zweden werd afgelopen dinsdag feest gevierd en daar zit prinses Victoria onrechtstreeks voor iets tussen. Volgens de oude Zweedse naamkalender is elke dag verbonden met een bepaalde naam en - je kan het al raden - 12 maart is verbonden met Victoria. In het bijzijn van haar man Daniel en twee kinderen woonde de prinses een concert bij en nam ze nadien cadeautjes en bloemen in ontvangst van het aanwezige publiek. De enige die niet blij leek? De driejarige prins Oscar. Hij stal de show met zijn norse blikken.

ROYALS. Meghan Markle zit met een krop in de keel. En nors prinsje steelt de show
Foto: Photo News
ROYALS. Meghan Markle zit met een krop in de keel. En nors prinsje steelt de show
Prinses Victoria en haar schattige ‘donderwolkje’ van dienst Foto: Photo News

Verwaaide koning

Wild was de wind in Nederland, net zoals in ons land. En dat zal koning Willem-Alexander geweten hebben. Donderdag mocht hij de veelbesproken hoogwatergeul Reevediep, gelegen tussen het IJsselmeer en het Drontermeer in Kampen, openen. Door het stormachtige weer waaide zijn coupe alle kanten op. Met grappige beelden als resultaat - en misschien een vraag naar extra fixerende haarlak?

ROYALS. Meghan Markle zit met een krop in de keel. En nors prinsje steelt de show
Foto: EPA-EFE
NIET TE MISSEN