Leerlingen BimSem triomferen in wedstrijd van Europese Centrale bank

Het winnende team. Foto: rr

Leerlingen BimSem triomferen in wedstrijd van Europese Centrale bank

Print
Mechelen -

BimSem uit Mechelen is winnaar geworden van de Generation Euro Students’ Award, een internationale wedstrijd georganiseerd door de Europese Centrale bank. Er wacht hen een reisje naar de hoofdzetel in Frankfurt.

De Generation Euro Students’ Award is een wedstrijd die openstaat voor middelbare scholieren in het eurogebied die geïnteresseerd zijn in economie en die meer te weten willen komen over monetair beleid. Tot het team ‘ECBimSem’ behoren leerlingen Daniyela Ekmen, Ellen van Hove, Kostas Coutsoubas, Laurie Obiango en Zaynab Oulad Ali en leerkracht Marleen De Neve.

In oktober vorig jaar behaalde de school een monsterscore van 100% in een kennisquiz. Tijdens de finale gaven de leerlingen over het Europese monetaire beleid een creatieve presentatie met toneel, videofragmenten, statistieken en een sterke inhoud. Een gerenommeerde jury, onder wie een directielid van de nationale bank van België, was duidelijk onder de indruk.

Na de deliberatie koos de jury ‘ECBimSem’ als winnende team. Naast een geldprijs voor de school van 1.000 euro en een boekenbon voor elk teamlid werd ook de hoofdprijs gewonnen: een reis van twee dagen naar de hoofdzetel van de Europese Centrale Bank in Frankfurt op 8 en 9 mei en een ontmoeting met voorzitter Mario Draghi.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio