Roeselare gaat in beroep tegen boete van 1.500 euro voor treuzelende ballenjongens

Foto: VDB

Roeselare gaat in beroep tegen boete van 1.500 euro voor treuzelende ballenjongens

Print
Brussel -

KSV Roeselare gaat in beroep tegen de boete van 1.500 euro die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) oplegde aan de 1B-club. Die straf kregen de West-Vlamingen omdat ballenjongens in de thuiswedstrijd tegen Lommel het spel vertraagden. Dat bevestigde de KBVB donderdag.

Scheidsrechter Kevin Van Damme stelde op Schiervelde vast dat ballenjongens na de 3-2 van Roeselare in het duel tegen Lommel (4-2) talmden om het leer terug in het spel te brengen. Minstens twee keer zorgde dat voor aanzienlijke vertraging.

“Aangezien het pas gebeurde na het doelpunt dat Roeselare op voorsprong bracht, kan er met zekerheid van uitgegaan worden dat het om intentionele vertragingsmanoeuvres gaat”, verklaarde de Geschillencommissie de boete van 1.500 euro. De verantwoordelijkheid legde het disciplinaire orgaan bij Roeselare. “Uit de documenten en informatie waarover de Geschillencommissie beschikt, kan niet uitgesloten worden dat het om een georkestreerde aansturing gaat.”

De West-Vlaamse club is het niet eens met dat vonnis en die motivering, en tekende beroep aan. De Geschillencommissie behandelt het dossier vrijdagmiddag om 12u45.

Meer voetbalnieuws