© Photo News

Hoofdaandeelhouder KV Mechelen reageert op uithaal Beerschot Wilrijk-top: “Wij weten dat we onschuldig zijn”

De aanloop naar de beslissende return tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk verliep tot donderdag in een opvallend gemoedelijke sfeer. Tot Beerschot Wilrijk-topman Francis Vrancken in deze krant zei dat hij “zeker” was dat Beerschot Wilrijk naar 1A gaat.

Diederik Geypen

“We zijn ervan overtuigd dat we straks zullen promoveren. Daar ben ik zelfs honderd procent zeker van”, liet de mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk optekenen. “Voor ons is het heel duidelijk: we hopen zaterdag sportief de promotie af te dwingen. Lukt dat niet, dan maar via de groene tafel. Met hetgeen bekend is aan feiten die onomstootbaar vaststaan en de uitgelekte ¬telefoontaps, kan matchfixing niet anders dan bewezen worden geacht.”

Achter de Kazerne werd met de nodige verontwaardiging gereageerd op de verrassende uitlatingen, zowel binnen als buiten de club. Maar de club probeert de kalmte richting zaterdag te bewaren. “We gaan niet in op extra-sportieve randzaken”, benadrukt mede-hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx. “We hebben alle vertrouwen in het onderzoek. Bij KV Mechelen weten we dat we onschuldig zijn. Al een heel seizoen geven we het vertrouwen aan spelers, trainers en clubmedewerkers. Laten we voor die laatste competitiewedstrijd de focus op het sportieve behouden en vól voor die promotie gaan”, aldus Penninckx.

KBVB

Bij de Belgische Voetbalbond was men duidelijk niet opgezet met de uithaal van Vrancken, maar ook daar bleef de reactie sereen. “Wij willen niet over deze zaak communiceren”, zegt woordvoerder Pierre Cornez. “Er is niet meer informatie beschikbaar gekomen. Wanneer dat wel het geval is, zullen we communiceren. Ondertussen loopt het gerechtelijk onderzoek verder. De uitspraken van Francis Vrancken zijn voor zijn rekening. Wij hebben daar verder geen informatie over.”

Donderdagnamiddag raakte bekend dat de Belgische Voetbalbond inzage heeft gekregen in het gerechtelijk onderzoek ‘Propere Handen’.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio