Topvoetbal is business: sponsors krijgen bijna helft van de tickets voor Champions League-finale

Foto: REUTERS

Topvoetbal is business: sponsors krijgen bijna helft van de tickets voor Champions League-finale

Print

Op 5 april start de ticketverkoop voor de Champions League-finale voetbal op 1 juni in Wanda Metropolitano, het stadion van Atlético Madrid. Dat maakte UEFA vandaag bekend. 25.000 tickets worden voorbehouden voor sponsors.

Van de 63.500 tickets zullen de twee ploegen die de finale spelen er elk 17.000 krijgen om te verdelen onder hun aanhang. UEFA zelf zal via haar website nog eens 4.000 tickets ter beschikking stellen voor supporters over de hele wereld. De overige 25.000 tickets worden voorbehouden aan de lokale organisatie, UEFA, nationale partners, commerciële partners en zenders, kortom: de sponsors. Topvoetbal is business...

Ter vergelijking: voor de bekerfinale in de Belgische competitie krijgen KAA Gent en KV Mechelen elk 20.000 tickets om onder hun supporters te verdelen en het Koning Boudewijnstadion heeft een capaciteit van 50.000 zitjes.

Wie graag een ticket wil voor de Champions League-finale, zal wel niet moeten rekenen op het eerst-komt-eerst-maalt-principe. Na de aanvraagperiode zal een stemronde de tickets verdelen onder iedereen die een ticket had aangevraagd. Prijzen variëren van 70 euro tot 600 euro.

Meer sportnieuws