Raadkamer laat verdachte schietpartij Brederodestraat vrij met enkelband, parket gaat in beroep

Print

Video: ATV

Antwerpen 2018 -

De raadkamer heeft donderdag beslist dat Nihat Y. (32), één van de verdachten van de dodelijke schietpartij in de Brederodestraat van begin februari, zijn voorhechtenis verder mag uitzitten onder elektronisch toezicht. Voorlopig komt de man echter niet vrij, want het parket heeft beroep aangetekend tegen de beslissing.

Op zaterdag 2 februari werden de neven Emre (28) en Ozan (21) onder vuur genomen in de Brederodestraat. Het was Mehmet Y. die meerder schoten loste. Zijn zoon Nihat ging de twee slachtoffers ook te lijf maar schoot niet. Aanleiding: de neven vielen Mehmet Y. al langer lastig en hadden die zaterdag een verkeersbord door de vitrine van zijn restaurant gegooid.

Emre kreeg een kogel door de oogkas en overleefde de schietpartij niet. Ozan is levenslang verlamd. Ook een derde persoon raakte lichtgewond, maar die kon al snel het ziekenhuis verlaten.

Eind februari werden de feiten gereconstrueerd. Donderdag verschenen de twee verdachten voor de raadkamer. Schutter Mehmet Y. blijft aangehouden, zijn zoon mocht van de raadkamer zijn voorhechtenis verder uitzitten onder elektronisch toezicht.

De raadkamer tekende echter beroep aan tegen die beslissing, waardoor de zaak binnen twee weken voor de kamer van Inbeschuldigingstelling komt. Ondertussen blijft Hihat Y. in de cel.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio