Ondanks duidelijke taal van Joachim Löw, Hummels blijft hopen op Mannschaft: “Zo slecht zijn we toch niet?”

Foto: REUTERS

Ondanks duidelijke taal van Joachim Löw, Hummels blijft hopen op Mannschaft: “Zo slecht zijn we toch niet?”

Print

Bayern-verdediger Mats Hummels legt zich niet neer bij zijn vroegtijdige verwijdering uit de Duitse nationale ploeg. Een tiental dagen geleden maakte bondscoach Joachim Löw nochtans bekend in de toekomst niet meer op het Bayern-trio Hummels, Jérôme Boateng en Thomas Müller te rekenen. “Ik sluit een terugkeer niet uit. Zo slecht zijn wij toch niet?”, vroeg Hummels zich woensdag na de uitschakeling door Liverpool in de achtste finales van de Champions League openlijk af.

“Wij kunnen nog een paar seizoenen op het hoogste niveau aan. We wachten af wat er in de toekomst gebeurt, misschien bieden er zich wel mogelijkheden aan. Als er zich bij anderen blessures voordoen, zijn wij waarschijnlijk toch nog goed genoeg als er een EK voor de deur staat. Alles is mogelijk”, besloot Hummels, die naar eigen zeggen nooit een selectie zou weigeren. “Voor Duitsland spelen, dat gaat boven alles.”

Duitsland is na een mislukt WK in Rusland, met een exit in de groepsfase, en een degradatie naar de B-divisie in de Nations League, op zoek naar een nieuw elan. Löw zet voor deze doorstart duidelijk in op verjonging en schoof daarbij routiniers Thomas Müller (29), Jérôme Boateng (30) en Mats Hummels (30) aan de kant. Het trio was jaren een vaste waarde bij de Mannschaft en veroverde in 2014 de wereldbeker in Brazilië. Müller maakte sinds 2010 38 doelpunten in honderd interlands. Hummels, die ook zijn debuut vierde in 2010, kwam zeventig keer voor zijn land uit. Boateng was er al van 2009 bij en komt aan 74 wedstrijden.

Meer sportnieuws