© Google Street View

Café in Brederodestraat moet twee maanden dicht door drugshandel en overlast

Café Royal in de Brederodestraat moet vanaf maandag twee maanden de deur sluiten, tot en met 17 mei. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA). De politie ontving al enige tijd klachten over het café. Er werd ook geregeld drugs gevonden bij controles.

Buurtbewoners dienden al enige tijd klachten in bij de politie over het café. Zo zouden klanten van het café voorbijgangers intimideren, hinderden ze het verkeer, begingen ze parkeerovertredingen en zorgden ze voor geluidsoverlast. Er zou ook openlijk drugs verhandeld worden.

Daarom hield de politie regelmatig toezicht op het café en voerde een aantal controles uit. Op verschillende momenten werden er drugsfeiten vastgesteld. Bij een van de controles probeerden twee verdachten cocaïne te verstoppen in de toiletten. De twee hadden ook heel veel cash geld op zak.

De politie trof ook een slapende klant naast de bingokasten in het café aan. Hij bleek cocaïne op zak te hebben, net als een tweede persoon die ook illegaal in België verbleef. Die bleek ook hasj op zak te hebben. De politie vond ook een gebruikte hasjpijp terug in het café.

Bij een van de controles raakte een politieagent gekwetst bij een duidelijk geval van agressie. Er werd ook meerdere keren vastgesteld dat de aanwezigen in de zaak zich niet aan het rookverbod houden.

“De vaststellingen van de politie tonen duidelijk aan dat het café dienst doet als uitvalsbasis voor drughandel en overlast veroorzaakt in de buurt”, zo laat de stad Antwerpen weten in een persbericht. “In de omgeving van het café wonen veel gezinnen met jonge kinderen en bevinden zich verschillende scholen. Een sluiting van twee maanden is noodzakelijk om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren en de drughandel te ontmoedigen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio