© GOYVAERTS/GMAX Agency

Telenet Giants Antwerp schrijft geschiedenis en plaatst zich voor kwartfinales Champions League

Telenet Giants Antwerp blijft Europees verbazen. De Giants, die de heenmatch met 75-67 in de Lotto Arena hadden gewonnen, verloren na een beklijvende kamp met 78-77 in het Spaanse Murcia maar plaatsen zich dus door de grote poort voor de kwartfinales van de Champions League. Het Russische Novgorod is de volgende opponent. Nog één keer met een stunt uitpakken en een stek in de Final Four is een feit. De 30.000 euro premie is dan weer welgekomen en dekt de dure Europese campagne een klein beetje.

Patrick Ceulemans

Het Palacio de los Deportes was met 3.900 toeschouwers, waaronder een dertigtal Antwerpenaars, niet volledig gevuld. De Spaanse fans zorgden echter voor een helse sfeer.

Tyler Kalinoski opende met een driepunter (0-3) maar Telenet Giants Antwerp werd door een krachtige Ovie Soko snel op achterstand geplaatst. Met ook Paris Lee en een dunk van Ismael Beko bleven de Sinjoren tot 9-7 in het zog van de Spanjaarden. Murcia verdedigde scherp, de Giants kwamen moeilijk en incasseerden tevens fouten. Emanuel Cate scoorde zes punten in het eerste kwart en Belgian Lion Kevin Tumba dunkte stevig. Bij 24-14 was Murcia voor het eerst gekwalificeerd en hing Telenet Giants Antwerp in de touwen. Met een bom van Dennis Donkor en een korf van Jae’Sean Tate werd het eerste schuifje afgesloten met een 26-19 achterstand voor de Giants.

In het tweede schuifje ging Telenet Giants Antwerp scherp van start en na een 0-7 tussenspurt was de aansluiting een feit: 26-26. Askia Booker vond echter zijn momentum en leidde met 5 opeenvolgende punten Murcia naar 31-26. De Sinjoren bleven in bikkelharde feilloos vrijworpen afwerken (15 op 15 in de eerste hlef) en via Paris Lee en Ismael Bako ging het van 38-25 naar een 42-37 tussenstand halfweg en waren de Giants nog steeds geplaatst voor de kwartfinale.

Tyler Kalinoski nam de Giants in het begin van de tweede helft op sleeptouw en via de weer dunkende Ismael Bako ging het van 43-41 naar 45-48. De Antwerpenaars hadden opnieuw het commando in handen. Bij 50-52 deed Charlon Kloof echter de partij kantelen. De Nederlander scoorde 6 punten op een rij en was de bezieler van de 10-0 Spaanse tussenspurt: 60-52. In een beklijvende kamp verloor Telenet Giants Antwerp in de slotfase van het derde kwart zijn cool en keek het bij de start van het slotschuifje tegen een 61-53 achterstand aan. Met driepunters van Yoeri Schoepen en Jae’Sean Tate pakten de Giants in het begin van het slotschuifje onmiddellijk met een remonte uit: 63-62. Het trio Askia Booker, Ovie Soko en Milton Doyle dropten ook bommen en bij 78-69 was Murcia weer gekwalificeerd. Ismael Bako en Tyler Kalinoski hielden de Metropoolploeg evenwel op schema voor kwalificatie: 78-73. Uitblinker Tyler Kalinoski zorgde voor de aansluiting en bij 78-77 was na een thriller de Antwerpse kwalificatie een feit.

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal