© ISOPIX

Politie vindt 100 gram cannabis onder zadel van bromfiets

Een 24-jarige man uit Booischot (Heist-op-den-Berg) stond in Mechelen voor de rechter op verdenking van drugshandel. Hij liep tegen de lamp toen de politie zijn bromfiets controleerde. Onder het zadel zat een zak met 100 gram cannabis.

tdk

Het was de politie van de zone Bodukap die eind vorig jaar in Bonheiden een bromfietser controleerde. De bestuurder kon geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen en moest zijn bromfiets achterlaten. “De politiemensen stelden aan Kristof D. voor om hem een lift te geven tot aan de grens met Heist-op-den-Berg. Vreemd genoeg weigerde de man dat en zei hij dat hij te voet naar zijn woning in Booischot zou gaan. Heel snel werd ook duidelijk waarom hij niet wou meerijden: toen de politie de bromfiets verplaatste, namen ze een doordringende cannabisgeur waar. Onder het zadel werd een zakje met 100 gram cannabis aangetroffen”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens.

D. werd vrijgelaten onder voorwaarden. “Maar korte tijd later liep hij opnieuw tegen de lamp toen hij zijn handel in drugs had hervat. Deze keer dealde hij vanuit zijn woning.”

Het Openbaar Ministerie eiste achttien maanden cel tegen de man. “Veel heeft mijn cliënt niet verdiend aan zijn handeltje. Maximum 300 euro per maand. Geld dat hij nodig had om zijn zoontje eten en kleren te kunnen geven en om zijn eigen verslaving te kunnen financieren.” Vonnis op 27 maart.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio