Erdogan noemt Netanyahu “dief” en “tiran”

Foto: AFP

Erdogan noemt Netanyahu “dief” en “tiran”

Print

Turkije en Israël beschuldigen en beledigen elkaar. Naar aanleiding van een tweet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat Israël de “enige echte” natiestaat van de joden is heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op zijn beurt beledigingen geuit aan het adres van Netanyahu.

“Hey Netanyahu, gedraagt u zich. U bent een tiran die tienduizenden mensen in cellen opsluit”, zei Erdogan woensdag in een toespraak tot zijn aanhangers in Ankara. “Die dief die aan het roer van Israël staat, u weet wel, hij en zijn vrouw staan terecht voor overvallen, voor misbruik,” voegde Erdogan toe, suggererend naar de beschuldigingen van corruptie tegen de Netanyahu’s.

De opmerkingen van Erdogan komen er naar aanleiding van een dispuut tussen de twee landen via Twitter. Ibrahim Kalim, de woordvoerder van Erdogan tweette eerst over het “schaamteloze racisme en discriminatie” tegenover de Arabieren/moslims die in Israël wonen.

Netanyahu antwoordde dinsdag op zijn beurt in een tweet. “De Turkse dictator Erdogan valt de democratie van Israël aan terwijl Turkse journalisten en rechters zijn gevangenissen vullen. Wat een grap!” en “In Israël is niemand een tweederangsburger. Israël is een democratie waarin alle Israëliërs, inclusief onze bijna 2 miljoen Arabische burgers gelijke, individuele rechten genieten”. “Maar Israël is ook de enige echte joodse staat”, voegde hij eraan toe.

Nu in het nieuws