TREND. Overalls zijn overal

Heet overalls van harte welkom, want ze zijn het helemaal in de nieuwste lentecollecties van topontwerpers. Van stuks in leder, in typisch garagistenblauw of met een frivole print: alles kan, zolang de look maar power uitstraalt.

vwh

De voorbije decennia is de overall al een paar keer opgedoken in het straatbeeld. In de jaren 40, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, werd het kledingstuk vooral gedragen omdat de werkmensen het snel konden aantrekken. Praktisch. Pas na de woelige periode, rond de fifties, werd het een waar mode-item voor mannen en vrouwen. De Britse staatsman Winston Churchill werd onder meer gefotografeerd in een elegante overall met krijtstrepen.

Punkitem

In de jaren 70 dook het pak vaak op in de punkcultuur. Wijlen David Bowie was trendsetter van dienst. Hij droeg in 1976 een stoer ontwerp in ‘The Man Who Fell to Earth’. Toen de politieke situatie verslechterde, trokken veel dames het pak aan. Zij zagen het als een anarchistische verklaring (lees: welgemeende fuck you) naar alles wat mainstream was in de (mode)wereld.

Van safari tot athleisure

Vandaag maakt de overall opnieuw een comeback. Topontwerpers onder wie landgenoot Dries Van Noten toont dat het veel verder gaat dan het standaard kaki en blauw. De stoere opvolger van het meer getailleerde jumpsuit komt in allerlei tinten van mosterdgeel tot oudroze. Of wat denk je van een exemplaar met streepjes dat perfect aanleunt bij de athleisure trend? Tips voor een perfecte look: combineer aardse tinten met accessoires met dierenprint voor een geslaagde safari-outfit. Draag er een statement sandaal onder voor extra va va voom.

MEER OVER Mode & Beauty