Een broek in maat 40? Zo groot is het verschil in de winkels

Foto: Shutterstock

Mode

Een broek in maat 40? Zo groot is het verschil in de winkels

Print
Het maatlabel in een broek zegt tegenwoordig niet veel meer. Dat heeft de Schotse

Chloe Martin ondervonden tijdens een shopsessie bij ketens, waarvan enkele ook on België bekend zijn. Een foto van zeven broeken in ‘dezelfde’ maat, toont grote verschillen.

In de ene winkel valt maatje 40 (size 12 in het Verenigd Koninkrijk, red.) een pak groter uit dan in de andere. Dat wordt heel duidelijk op de foto van de 18-jarige Martin, die zeven jeansbroeken onder elkaar legt zodat iedereen de taille-omtrek goed kan vergelijken.

“Dit is voor het geval dat je jezelf afvraagt waarom vrouwen zo gefrustreerd geraken door kledingmaten”, schrijft ze bij de foto op Twitter die in recordtempo bijna 300.000 likes verzamelde en 18.000 keer werd gedeeld. Op het kiekje zijn onder meer broeken te zien van Bershka, Pull & Bear en New Look.

Het is niet de eerste keer dat iemand via sociale media verkondigd dat kledingmaten de reinste onzin zijn. In de zomer van 2017 raakte een Amerikaanse vrouw serieus in de war tijdens een shopsessie. Ze liet haar oog vallen op jeggings - een zwarte en een donkerblauwe - en dook met haar maat in de paskamer. De donkerblauwe broek zat te ruim, de zwarte geraakte niet over haar dijbenen. “Kledingmaten zijn onzin”, concludeerde ze toen.

NIET TE MISSEN