DISCUSSIE. Is dit de mislukking te veel voor Groot-Brittannië?

Foto: AP

DISCUSSIE. Is dit de mislukking te veel voor Groot-Brittannië?

Print

Wie zal de tol betalen van de nieuwe nederlaag van Teresa May? Zijzelf, omdat het haar politiek de kop zal kosten? De Britten, die hun eilandpositie tegenover de rest van de wereld meer dan ooit waarmaken? Of wij allemaal, omdat door het uitblijven van een akkoord veel exportgevoelige sectoren in de problemen kunnen komen?

Ook de ‘verbeterde’ Brexit-deal is nu van tafel geveegd. Wat maandag nog positief bleek uit te draaien, is dinsdagavond in duizend stukjes uit elkaar gevallen. De premier had haar akkoord gisteren nog met hese, vermoeide stem verdedigd in het parlement, maar ze kreeg geen meerderheid bij elkaar. Beschamend, ook voor May zelf, zo zeggen de Britse kranten vandaag.

Wat denk jij? Is er nog hoop op een proper afscheid van de Britten, of wordt het een ‘no deal’ met onzekere gevolgen voor alle economieën: de Britse, maar ook de onze? “Onze voorbereidingen daarop zijn nu belangrijker geworden dan ooit tevoren”, zegt Michel Barnier, die namens Europa de Brexitonderhandelingen voert. “De impasse kan enkel opgelost worden in het Verenigd Koninkrijk.”

Discussieer mee via onderstaand invulformulier. Een selectie van de reacties wordt donderdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Nu in het nieuws