© BELGA

Explosie Paardenmarkt: huurder van pand vraagt bijkomend onderzoek

De 50-jarige man uit Sint-Niklaas, die verantwoordelijk zou zijn voor de explosie op de Paardenmarkt in Antwerpen, heeft bijkomend onderzoek gevraagd. De raadkamer, die woensdag over zijn verwijzing naar de rechtbank zou beslissen, heeft de zaak daarom voor onbepaalde tijd uitgesteld.

blg

GVA+ Explosie Paardenmarkt: parket wil verhuurder uit Sint-Niklaas voor de rechter

Bij de ontploffing op 15 januari 2018 werden drie huizen op de Paardenmarkt volledig verwoest. Twee mannen van 26 en 39 jaar lieten het leven, 27 bewoners raakten gewond en de materiële schade was enorm.

De aangestelde branddeskundige besloot dat het om een gasexplosie ging op de eerste verdieping van pand nummer 101. Daar had gas zich kunnen opstapelen, nadat er in de kelder een oude gasmeter was opengedraaid en gas zich via een oude gasbuis had verplaatst. De gasexplosie is dan vermoedelijk ontstaan door het aansteken van een sigaret of een kaars.

De man uit Sint-Niklaas huurde Paardenmarkt 101 en had de studio’s op de eerste en tweede verdieping verder onderverhuurd. Enkele maanden voor de explosie had er zich al een gaslek voorgedaan. Volgens het parket was de man daarvan op de hoogte, maar hij zou er onvoldoende gevolg aan hebben gegeven. Een degelijke en professionele herstelling van de gasbuis zou het drama kunnen hebben voorkomen.

Het parket vraagt de raadkamer daarom om de man naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen en onopzettelijke brandstichting. Door de vraag tot bijkomend onderzoek kon er geen woensdag nog geen beslissing worden genomen.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio