DOSSIER AANGEBODEN DOOR

Gerealiseerd door Mediahuis Brand Studio, onderdeel van de commerciële afdeling van Mediahuis.

© Shutterstock

Zo verander je snel van autoverzekering

Door prijzen te vergelijken kun je veel besparen op je autoverzekering. In deze vier stappen kun je overstappen naar een goedkoper aanbod.

Mediahuis Brand Studio

1. Doe een simulatie

Op de website van heel wat verzekeraars kun je berekenen wat je premie zou zijn. Je hoeft daarvoor alleen wat gegevens over je voertuig en jezelf in te vullen. Bij verzekeraars die de premie laten afhangen van het aantal kilometers dat je aflegt, zoals Corona Direct Verzekeringen, vul je ook in hoeveel kilometers je aflegt. Geen nood als je tijdens de loop van het contract plots minder kilometers zou doen: er wordt elk jaar afgerekend op wat je effectief rijdt, tot op 100 km nauwkeurig.

2. Ontvang de offerte

Is het resultaat van de simulatie goedkoper dan je huidige contract? Vraag dan een offerte. Die wordt bij directe verzekeraars via mail verstuurd. Dat gaat immers sneller dan via de post.

3. Teken de offerte

Om het contract af te sluiten moet je de offerte ondertekenen en terugsturen. Bij een directe verzekeraar gaat ook dat sneller: print de offerte uit, zet je handtekening, maak een foto van het getekende document en mail dat terug.

4. Klaar

Zodra je de getekende offerte terugbezorgt, zal je nieuwe verzekeraar het nodige doen om je contract over te zetten. Hij houdt daarbij automatisch rekening met de geldende opzegtermijnen. Daar hoef je dus niet wakker van te liggen. Goed om weten: Bij Corona Direct Verzekeringen wordt ook de promotie vastgeklikt. Dus zelfs wanneer je opzegdatum nog even in de toekomst ligt, kan je toch profiteren van een aanbod dat je niet wil missen.