DOSSIER AANGEBODEN DOOR

Gerealiseerd door Mediahuis Brand Studio, onderdeel van de commerciële afdeling van Mediahuis.

© Shutterstock

Waarom een directe verzekeraar sneller is

Bij een directe verzekering sluit je een verzekeringscontract rechtstreeks af met de verzekeringsmaatschappij, zonder tussenpersonen. Dat is sneller en vaak eenvoudiger. We zetten vijf voordelen van een directe verzekering op een rijtje.

Mediahuis Brand Studio

1. Je kent sneller je premie

Op hun website bieden directe verzekeraars handige hulpmiddelen om je premie te berekenen. Je vult de gegevens over jezelf en over je voertuig in, en ziet meteen het resultaat. Bij een kilometerverzekering zoals die van Corona Direct Verzekeringen wordt de premie berekend op het aantal kilometers dat je effectief rijdt. Ben je overtuigd, dan vraag je een offerte.

2. Je bent sneller verzekerd

Om een contract af te sluiten bij een directe verzekeraar dien je alleen de offerte ondertekend terug te sturen. Dat mag via post, maar kan vaak ook door een foto of een scan van het ondertekende document terug te mailen.

3. Je bent sneller geholpen

Heb je een vraag over je contract of moet je een schadegeval aangeven, dan kan je een directe verzekeraar 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. Dat kan via telefoon, via mail en steeds vaker ook via chat.

4. Je weet sneller waar je aan toe bent bij schade

Bij een schadegeval praat je rechtstreeks met je dossierbeheerder. Die maakt je dossier helemaal in orde. Je bezorgt je maatschappij gewoon het aanrijdingsformulier en eventueel foto’s om de omstandigheden van het ongeval te verduidelijken. Heb je vragen, dan kan de dossierbeheerder daar direct antwoord op geven, zonder omweg langs een tussenpersoon of makelaar.

5. Je krijgt sneller bijstand

Een directe verzekeraar zoals Corona Direct Verzekeringen gaat nog een stap verder. Zij garanderen dat bij een ongeval indien nodig iemand binnen 30 minuten ter plaatse is om je te helpen met de aangifte en andere praktische zaken. Deze dienst is gratis inbegrepen in de autoverzekering per kilometer.

Volgens Corona Direct Verzekeringen kan een gemiddelde bestuurder tot 50% besparen met een kilometerverzekering. Reken het zelf even na in hun simulator.