© Joren De Weerdt

Staking bij Van Hool is (voorlopig) van de baan

De staking bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) is van de baan. 56 procent van de werknemers verwierp het voorstel van de directie, maar dat is niet voldoende om het af te keuren. Daarvoor moest namelijk 2/3 of 66 procent van het personeel ‘nee’ stemmen. Er is dus nog een grote verdeeldheid.

KVRO

Een groot deel van de werknemers van Van Hool legde meer dan drie weken geleden het werk neer omdat ze al jaren geen opslag meer had gekregen. De vakbonden en de directie bereikten vorige week al een akkoord, nu is het dus ook goedgekeurd door het personeel. Maandag en dinsdag stemden de werknemers erover: 43,70 procent stemde voor het akkoord, 56,30 procent was tegen.

De werknemers krijgen een extra premie van 450 euro dit jaar en 450 euro volgend jaar. De cafetaria wordt ook vernieuwd, er komen nieuwe automaten en het zal ook makkelijker worden om warme dranken te krijgen.

De vakbonden zien in de uitslag een signaal van de werknemers dat de directie niet naast zich kan neerleggen. “Wij hebben dan ook al een vraag verstuurd om opnieuw te overleggen”, zegt Hans Verreth van het ACV.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio