Korte Veluwestraat wint geldprijs met straattuin die parkeerplaatsen vervangt

Bewoners uit de buurt van de Korte Veluwestraat bij de aanleg van een straattuin vorig jaar. Foto: Archiefbeeld Leo De Nijn

Korte Veluwestraat wint geldprijs met straattuin die parkeerplaatsen vervangt

Print
Mechelen - De elf beste projecten in Vlaanderen om overbodige verharding weg te halen voor water en groen zijn beloond met een geldprijs. Eentje daarvan was de aanleg van een straattuin in de bijna volledig verharde Korte Veluwestraat in de Mechelse binnenstad.

‘Operatie Perforatie’ is een initiatief van Infopunt Publieke Ruimte en rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin. Dat beloont projecten om overbodige verhardingen weg te halen. Dat zorgt ervoor dat regenwater beter in de bodem kan dringen en het gaat bodemverdroging en wateroverlast tegen.

Aan het project in de doodlopende Korte Veluwestraat wordt een budget van 10.000 euro toegekend. Daar werden op vraag van de bewoners in het najaar van 2018 parkeerplaatsen opgebroken om plantvakken aan te leggen.    

“We hopen dat dit project voor andere straten als inspiratiebron kan dienen om gelijkaardige initiatieven te nemen en misschien ook voor andere steden en gemeenten. We willen ook bekijken of dergelijke onthardingsprojecten een structurele maatregel kunnen worden in het Mechels adapatieplan”, zegt Arnout Ruelens van de stad Mechelen.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio