Nieuwe talkshow Siska Schoeters komt níét op tv

Schoeters en bellen, de nieuwe talkshow van Siska Schoeters die via het internet te bekijken is, is geen voorproefje van wat komen gaat op televisie. De talkshow is een experiment om de gezichten van Eén wat meer in de kijker te zetten.

Peter Van de Veire had zijn houdbaarheidsdatum bij radiozender MNM ­jaren geleden vastgelegd op 5 januari 2019. Dat verklapte de radiomaker bij Siska Schoeters in haar talkshow Schoeters en bellen, waarin Van de Veire als eerste te gast was. De talkshow is niet op televisie te zien, wel op VRT NU, op YouTube en via de podcast van een.be.

Schoeters zal dit voorjaar elke week een bekend Eén-gezicht interviewen over leven en werk. Binnenkort volgen nog Annemie Struyf, Tom Waes, Karl Vannieuwkerke, Dieter ­Coppens, Wim Lybaert, Leen Dendievel en Goedele Wachters.

De talkshow van Siska Schoeters, die op Radio 2 mee De madammen presenteert, krijgt geen vervolg op tv en heeft niets te maken met de stop­zetting van Van Gils & gasten. Volgens Eén is het een ­manier om de ­gezichten van Eén op een andere manier in de etalage te zetten. De zender wil ook digitaal stappen blijven zetten om tegemoet te komen aan het veranderende kijkgedrag van de Vlaming.

Schoeters heeft ervaring met talkshows: in 2015 presenteerde ze Bart & Siska met Bart Peeters.

Nu in het nieuws