Jobdag Rode Kruis levert 20 werkkrachten op voor noodopvangcentra

Foto: BELGA

Jobdag Rode Kruis levert 20 werkkrachten op voor noodopvangcentra

Print
Mechelen / Sint-Niklaas -

Bij de jobdag die Rode Kruis-Vlaanderen maandag hield om 36 tijdelijke werknemers te vinden voor noodopvangcentra in Mechelen en Sint-Niklaas, zijn zeker 20 mensen geschikt bevonden. De komende dagen worden nog bijkomende gesprekken gevoerd maar Rode Kruis-Vlaanderen heeft er alle vertrouwen in dat alle functies worden ingevuld.

Rode Kruis-Vlaanderen zoekt 36 medewerkers voor tijdelijke opvangcentra in Mechelen en Westakker (Sint-Niklaas). Kandidaten konden zich op voorhand aanmelden via de website van het Rode Kruis en bij de VDAB. “Via Rode Kruis-Vlaanderen werd na een eerste onlineselectie een vijftigtal mensen uitgenodigd voor de jobdag van vandaag, de VDAB zorgde nog eens voor een honderdtal kandidaten”, zegt Ine Tassignon van Rode Kruis-Vlaanderen. “Aan het einde van deze jobdag zijn een twintigtal vacatures ingevuld, voor de andere gaan we de komende dagen nog gesprekken voeren. Bedoeling is vrijdag 15 maart de geselecteerde kandidaten te informeren zodat zij op maandag 18 maart met het werk kunnen starten.”

Enkele functies zoals medisch begeleider of (adjunct-)centrummanager zijn moeilijker in te vullen. “Er waren voor die functies minder kandidaten en we merken dat mensen de job ook vaak onderschatten”, zegt Tassignon. “Voor medisch begeleider is een diploma vepleegkunde bijvoorbeeld echt een must. Het feit dat het om tijdelijke functies gaat, is geen rem op de kandidatuurstelling want iedereen weet op voorhand dat de job stopt wanneer de opvangcentra sluiten. De medewerkers krijgen wel een contract van onbepaalde duur en we trachten hen nadien in een ander centrum onder te brengen, maar elk contract heeft een clausule die het contract verbreekt wanneer de regering de opdracht tot noodopvang van het Rode Kruis stopzet.”

De opening van het opvangcentrum in Mechelen is gepland voor maandag 18 maart, dan gaan de eerste medewerkers logistiek alles klaarmaken voor de komst van bewoners. Die worden rond 24 of 25 maart verwacht.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio