Heist haalt slag thuis na grimmige wedstrijd

Foto: smb

Heist haalt slag thuis na grimmige wedstrijd

Print

Een mooie match is het niet geworden tussen Heist en Chatelet-Farciennes. Maar daarvoor moet je met twee ploegen zijn, vooral na de rust was het meer kaarten tellen en ogen dichtknijpen voor de vele fouten.

Karel Keleman sleutelde nauwelijks aan de ploeg. Ventose, die door de week door een contractuur niet veel had kunnen trainen, werd in de basis afgelost voor Nicolas Orye. Tegen Geel was Orye nog goed voor twee doelpunten. De thuisploeg startte fel met al direct een kans voor Troonbeeckx. Heist dicteerde de wet, al was het opletten voor een poging van Vanderbecq. Die zette voor en Mazinga besloot rakelings naast. Benhamou knalde in het pak en wat later zou het 1-0 worden. Een hoekschop van Janssens werd door Webers ingekopt. Voor de kapitein zijn tweede treffer van het seizoen. Webers kopte nadien nog eens naast, een poging van Njengo werd door de keeper in corner geduwd. 1-0 bij de rust, een terechte weergave. Na de pauze werd de gelijkmaker van Lella afgekeurd. De frustratie bij de bezoekers nam toe. Benhamou werd fel geraakt op de enkel, een tweede geel voor Afflisio volgde.

De toon was gezet, het zou nog een weinig begeesterend schouwspel worden. Veel gele kaarten, veel fouten, veel gemekker. Van alles ‘veel’ waar er eigenlijk ‘weinig’ had moeten staan. Mazinga knalde nog eens goed op doel, Van Aerschot redde in corner. Njengo schoot op doel maar de keeper stond pal. Een mooie kans ook nog voor Vanderbecq, die miste op een zucht de 1-1. Een halve omhaal van Orye leverde bijna de 2-0 op. Daar zorgde wat later Frix voor, die duwde een voorzet van Troonbeeckx over de lijn. De verlossende 2-0 was gescoord. De gele kaarten bleven komen, voor Heist waren Janssens en Ventose de slachtoffers. Voor Janssens zijn tweede, net als voor Ventose. In de laatste minuten pakte ook Lella nog een tweede gele kaart. De laatste vijf minuten was het negen tegen elf.

Een grimmige sfeer na afloop, akkefietjes op het veld. Ook in de catacomben duurde het even voor de gemoederen bedaard waren. Het feest kon beginnen, want met 6 op 6 deed Heist tegen Geel en Chatelet-Farciennes wat het moest doen in operatie redding. Benhamou viel uit met een enkelblessure, het is afwachten naar de reactie. Ook Troonbeeckx (knie) pikkelde het stadion uit. Beide spelers gaan ervan uit dat de volgende match, zaterdag naar Virton, niet in het gedrang zal komen. Ook geen geschorsten, zodat coach Keleman hopelijk met een kern van een twintigtal fitte spelers richting zuiden van het land kan afreizen. “Na de rust was er van voetbal nog maar weinig sprake”, vond trainer Keleman. “Ik wist niet dat het nog bestond, zo spelen zoals Chatelet-Farciennes in de tweede helft heeft gedaan.”

Meer voetbalnieuws