Staat het Italiaanse modehuis Emilio Pucci te koop?

Foto: Catwalkpictures / IG

Mode

Staat het Italiaanse modehuis Emilio Pucci te koop?

Print

In de modebranche doet het gerucht de ronde dat het luxelabel Emilio Pucci, onderdeel van de LVMH-groep, te koop staat. Dat schrijven modesites, waaronder Fashion United, op basis van een tip van een Italiaanse bankier die dicht bij het merk is betrokken.

Volgens de bankier, van wie de naam niet wordt genoemd, heeft de groep Louis Vuitton Moët Hennessy reeds verschillende potentiële kopers uitgenodigd. Dat bericht wordt met klem ontkend door Sidney Toledano, directeur van het conglomeraat.

Nieuwe analyse

Integendeel: hij zegt dat met Giorgio Presca onlangs een nieuwe algemeen manager werd aangeworven om een analyse te maken van Pucci. Het Florentijnse merk, opgericht door de gelijknamige ontwerper, bestaat sinds 1947. In 2000 kreeg LVMH de meerderheid van de aandelen in het bezit dankzij een aankoop van omgerekend 10,7 miljoen euro.

30 miljoen budget

Onlangs raakte bekend dat de LVMH-groep 30 miljoen euro vrijmaakt om te investeren in een nieuw merk: Project Loud France van Rihanna. Verder maken labels zoals Celine, Christian Dior, Givenchy en Louis Vuitton deel uit van de Franse groep.

NIET TE MISSEN