Serena Williams moest wenen toen ze stopte met borstvoeding

Foto: Instagram

Celebs

Serena Williams moest wenen toen ze stopte met borstvoeding

Print

Het combineren van een tenniscarrière op topniveau en het moederschap is niet altijd makkelijk voor Serena Williams. Dat ze heel wat momenten met haar dochtertje Alexis Olympia moet missen, doet haar zelfs regelmatig wenen.

Serena Williams beviel in september 2017 van haar eerste kindje. In maart 2018 maakte ze al haar comeback in het tenniscircuit, maar dat was er eentje met ups and downs. Vooral omdat ze haar dochtertje vaker moest missen dan haar lief was. In een essay voor Fortune vertelt ze dan ook openhartig over de soms hartverscheurende keuzes die ze moet maken.

“Nu dat ik Olympia heb, is ze mijn absolute prioriteit. Elke dag zo veel mogelijk tijd met haar doorbrengen is dan ook heel belangrijk voor mij, maar ik wil ook trainen om grand slams te blijven winnen”, zegt ze. “Dat betekent dat ik soms moeilijke keuzes moet maken over hoe ik mijn tijd verdeel. Ik heb al zoveel gehuild om Olympia dat ik de tel ben kwijtgeraakt.”

Eerste stapjes gemist

Dat gebeurde onder meer toen ze besloot met borstvoeding te stoppen, maar ook toen Olympia haar eerste stapjes zette. Williams was toen niet in de buurt omdat ze aan het trainen was. “Ik wil eerlijk zijn over de worstelingen waar werkende mama’s mee geconfronteerd worden, want ik wil dat ze weten dat ze niet alleen zijn. We moeten onszelf en alle vrouwen mededogen, maar ook de realiteit tonen”, zegt ze.

NIET TE MISSEN