Giants kloppen Oostende in bekerfinale basketbal: eerste Antwerpse prijs in twaalf jaar

Bako en Vanwijn. Foto: BELGA

Giants kloppen Oostende in bekerfinale basketbal: eerste Antwerpse prijs in twaalf jaar

Print

De Antwerp Giants hebben in een uitverkocht Vorst Nationaal de maat genomen van BC Oostende. De Sinjoren haalden het met 70 - 76. Het was al twaalf jaar geleden dat de Giants een prijs konden winnen.

Antwerp Giants domineerde in een met 6.000 toeschouwers gevulde Vorst Nationaal vanaf de eerste seconde de finale van de Beker van België. De Sinjoren waren niet onder de indruk van het palmares van de kustploeg en wilden vooral de twee vernederingen van dit seizoen in de EuroMillions League uitwissen. De selectie van een sterk coachende Roel Moors deed dat op voortreffelijke wijze en boekte tegen Oostende dan ook op een collectieve wijze en via verschillende handen een fantastische overwinning.

Tyler Kalinoski effende de weg in het eerste kwart, Paris Lee scoorde 10 punten en gaf 8 assists, Jae’Sean Tate was weer de mister energy en de 2m08 grote Ismael Bako werd met 17 punten en 6 rebounds terecht uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd. Van een 12-20-bonus ging het dan ook naar een 28-39-voorsprong voor Antwerp halfweg. TJ Williams oogde na een kuitverrekking niet fit, Chase Fieler en Dusan Djordjvic waren niet echt top en met enkel Loic Schwartz op niveau bleef Oostende dan ook achter de feiten aanhollen. De kustploeg kende wel enkele opflakkeringen, maar kon de Giants nooit in verlegenheid brengen. Voor de ogen van basketbalkeizer en Sinjoor Willy Steveniers ging het dan ook naar een verdiende overwinning voor Telenet Giants Antwerp.

Geschiedenis

Antwerp-coach Moors was de koning te rijk. “Ik kan mijn blijdschap niet uitdrukken in woorden. Dit is het resultaat van twee jaar hard werken met deze groep. Vorig jaar hebben we al mooie dingen laten zien, maar het was net niet. We kwamen toen te kort. Dit jaar leggen we een mooi parcours af. We hebben in het begin veel kritiek gekregen, maar we staan er nu als het moet. Sport is emotie en dat hebben we vandaag met een jonge groep professioneel gecontroleerd. Vandaag moeten we genieten, maar woensdag moeten we er weer staan en dan in de Champions League in Spanje tegen Murcia.”

Ook MVP Ismael Bako was in de wolken. “We hebben van dag 1 hard gewerkt voor dit moment. We moesten nog iets rechtzetten na die zware nederlaag een tijd geleden. We hebben geschiedenis geschreven, eerst in de Champions League en nu in de beker. Dit nemen we mee naar de play-offs.”

Meer basketbal