Gelijkspel voor Heist met voor iedere ploeg een helft

Archiefbeeld Mathieu Troonbeeckx Foto: smb

Heist - Seraing: 1-1

Gelijkspel voor Heist met voor iedere ploeg een helft

Print

Heist behaalde een verdiend punt tegen Seraing in een wedstrijd waarin beide ploegen een helft voor hun rekening namen. Heist dwong een aantal mooie kansen af voor de rust, na de pauze waren de bezoekers sterker.

Veel moest coach Keleman niet sleutelen aan zijn team, dat met 7 op 9 aan de match begon en enkel de geblesseerde Roel Tambeur (enkel) aan de kant moest laten. Een herschikking achteraan met Stig Engelen die nu als flankverdediger werd uitgespeeld. Heist speelde een degelijke eerste helft met kansen voor vooral Mathieu Troonbeeckx.

Na tien minuten een pass van Orye naar Troonbeeckx. De ‘Heistse Pijl’ op doel af, maar naast. Rond het kwartier was het dan toch raak voor de thuisploeg. Eerst stopte doelman Werner een poging van Njengo, in de herneming trapte Troonbeeckx naar de verste paal mooi binnen. Net voor het half uur een nieuwe mooie kans voor Troonbeeckx.

Hij glipte opnieuw door de buitenspelval, alleen op doel af maar deze keer weerde de doelman af in corner. Tien minuten voor de rust werd voor Seraing een doelpunt van kapitein Pierrot afgekeurd. Ruststand 1-0 en die had hoger kunnen uitvallen voor KSK Heist.

Seraing sterker in de tweede helft

Na de pauze werd Seraing de betere ploeg, al kreeg Troonbeeckx nog wel een mooie kans maar zijn lage knal werd door de doelman gepakt. Op het uur dan de gelijkmaker. Van Stevance ging het naar Ibou Faye en 1-1. Heist kon nog één keer uitblinken op een vrije trap van Webers, prima geschoten en niet ver naast het kader.

De match doofde wat uit, tot in de laatste minuut de ingevallen Ventose nog voor ophef zorgde. Hij schoot uit een schuine hoek tegen de lat, de mee opgerukte David Wijns wilde de terugspringende bal met de binnenkant van de voet in doel leggen, maar hij werd uit balans gebracht. Hier had Heist nog een late winnende treffer kunnen scoren, al was de 1-1 een betere en wellicht correcte weergave van de wedstrijd.

Een punt voor Heist dat onderaan nu het gezelschap krijgt van Aalst en Dessel. Met drie staan ze met 25 punten en elk 6 gewonnen matchen op de twaalfde plaats. Geen Adesanya in de kern want die had door ziekte te weinig kunnen trainen. Orye en Njeno kregen een gele kaart. Maar zonder gevolg voor de volgende wedstrijd. En die brengt Heist op zondag 17 maart om 15 uur naar de kust.

Voor de bijzonder belangrijke ontmoeting in Knokke. Hekkensluiter Knokke (19 punten) tegen Heist (25). Wie er in Knokke al zeker niet bij is, is Roel Tambeur. Geblesseerd aan de enkel staat hij nog een viertal weken aan de kant.

Meer voetbalnieuws