© AP, TWITTER

Eén Belgische vrouw aan boord van neergestort passagiersvliegtuig in Ethiopië

Een passagiersvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines is zondagochtend neergestort in de buurt van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. De Boeing 737 had 149 passagiers en 8 bemanningsleden aan boord, er waren geen overlevenden. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders was er ook één Belgische vrouw aan boord van het vliegtuig.

jvh

Vlucht ET 302 was zondagochtend op weg van Addis Ababa naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi, toen het radiocontact zo’n zes minuten na opstijgen werd verbroken. Omstreeks 8.44 uur zou het vliegtuig dan gecrasht zijn nabij de stad Bishoftu, ongeveer 50 kilometer ten zuidoosten van de Ethiopische hoofdstad. Dat bevestigde een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens de Ethiopische staatstelevisie waren er geen overlevenden. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) bevestigde zondagmiddag dat er ook één Belgische vrouw aan boord van het vliegtuig was. “Onze gedachten zijn bij haar familie en vrienden”, klinkt het.

De 157 passagiers hadden 33 verschillende nationaliteiten. Zo zouden er volgens Keniaanse bronnen naast Kenianen en Ethiopiërs ook Britten, Fransen, Amerikanen, Canadezen, Chinezen, en vijf Nederlanders onder de slachtoffers zijn, maar dat nieuws werd nog niet bevestigd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend: de reddingswerken zijn nog volop aan de gang, klinkt het. De Ethiopische eerste minister Abiy Ahmed liet op sociale media alvast “zijn diepste medeleven met de families die geliefden verloren” noteren.

© REUTERS

Het neergestorte toestel zou gloednieuw en nog maar vier maanden geleden afgeleverd zijn. De Boeing 737 is ’s werelds best verkochte en meest betrouwbare toestel. Hetzelfde type vliegtuig van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air stortte in oktober vorig jaar 13 minuten na het opstijgen in Jakarta wel in zee, toen kwamen 189 mensen om.

Ethiopian Airlines is één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Afrika, en wordt als betrouwbaar beschouwd. Vorig jaar vervoerde het 10,6 miljoen passagiers. De laatste ramp met een toestel van de maatschappij dateert uit januari 2010, toen een vlucht vanuit Beirut kort na opstijgen explodeerde. Toen kwamen de 83 passagiers en zeven bemanningsleden om het leven.

© REUTERS

© AFP

© AFP

© REUTERS

© AFP

Vastgoed

Jobs in de regio