© Photo News

"Jaques Borlée overweegt overstap naar Vlaanderen" en reageert op open brief: "Eerst laten bezinken"

Na de uitlatingen van de Waalse Atletiekliga (LBFA) aan het adres van Jacques Borlée, zou de atletiekcoach - niet voor het eerst - een overstap naar de Vlaamse Atletiekliga overwegen. Dat zegt 'Le Soir'.

LEES OOK. Bejubeld en gehaat: Jacques Borlée, de Jean-Marie Dedecker van de atletiek (+)

Jacques Borlée heeft gereageerd op het ‘recht op antwoord’ dat de Waalse atletiekfederatie LBFA donderdag publiceerde als repliek op de kritiek van de 4x400meter-coach aan het adres van de Waalse liga. Borlée is momenteel op vakantie en kent volgens de krant Le Soir de volledige inhoud van de publicatie van de LBFA nog niet. Volgens de krant is de vader van de Borlées echter van plan om het dossier aan zijn advocaat door te spelen als dat al te kwaadaardig is.

Bovendien zou Borlée opnieuw overwegen om met zijn atleten over te stappen naar de Vlaamse Atletiekliga. Onlangs stapten de judoka’s Joachim Bottieau en Toma Nikiforov van de Waalse naar de Vlaamse jufofederatie over. Nikiforovs coach Damiano Martinuzzi, een goede vriend van Jacques Borlée, deed dat ook.

In het schrijven over Borlée stelde de LBFA dat verder samenwerken met de coach onmogelijk geworden is. De LBFA gebruikte daarbij harde woorden. Er wordt de coach van de Belgian Tornados ‘blasfemie’ verweten en zijn ‘luxe-uitgaven’ op kosten van de federatie werden te grabbel gegooid. Voorzitter Thomas Lefebvre stelde dat Borlée de federatie als melkkoe gebruikt.

Jacques Borlée antwoord kalm op "open brief" LBFA

Jacques Borlée heeft vrijdag gereageerd op de open brief waarin de Waalse atletiekfederatie donderdag stelde dat samenwerken met de atletiekcoach onmogelijk geworden is. "Ik ga dit eerst laten bezinken", schrijft de coach van de Belgian Tornados in een antwoord.

"Uiteraard is er een meer harmonieuze situatie nodig dan degene die er nu is. Maar ik moet daar over nadenken en er daarna met mijn naasten en de officiële instanties over praten. Pas daarna zal ik mijn gedachten met het publiek en de media delen. Momenteel vergt de precaire situatie enige gereserveerdheid. De groei en bloei van de Belgische atletiek staat voorop."

"Voor mij zijn de atleten prioritair. Voor hen wil ik vechten, voor het professioneel kader dat ze nodig hebben. Wellicht verkondig ik mijn overtuigingen dan eens al te sterk of al te luid." .

MEER OVER Jacques Borlée

Meer sportnieuws