© Bonds

© Bonds

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Lingeriemerk werkt samen met bekendste transgendermodel in nieuwe campagne

Het Australische lingerielabel Bonds heeft Andreja Pejic, geboren als man, ingeschakeld om hun nieuwste collectie te showen.

edm

In navolging van verschillende andere lingeriemerken heeft ook het Australische Bonds ervoor gekozen om in zijn laatste campagne vrouwen met verschillende lichaamstypes en achtergrond uit te kiezen. Een van de vrouwen is de 27-jarige Andreja Pejic, die werd geboren als Andrej.

Pejic werkte jarenlang als androgyn model en werd soms geboekt als man, soms als vrouw. Ook door grote namen in de modewereld, zoals Marc Jacobs en Jean Paul Gaultier. Enkele jaren geleden zette Pejic de stap naar een geslachtsoperatie, en gaat sindsdien door het leven als Andreja.

Het opvoeren van een transgendermodel is een primeur voor het lingerielabel, en ook voor de Bosnische Australiër Pejic (zijn moeder was Servisch, zijn vader Kroaat, maar hij verhuisde als achtjarige met zijn moeder naar Australië) is het een bijzondere klus. Het is namelijk de eerste grote campagne in haar thuisland.

Technisch gezien is het niet haar eerste lingeriecampagne. In 2011 vroeg de Nederlandse keten Hema Pejic om hun nieuwe push-upbeha te promoten. Pejic werd toen weliswaar niet afgebeeld in lingerie, maar in strakke jurkjes met diepe decolleté, om aan te tonen dat met de beha van Hema iedereen er twee cupmaten bijkreeg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty