Granaataanslag in Antwerpen: link met familie die bekend is in het drugsmilieu

Na de granaataanslagen van donderdagnacht heeft de politie van een getuige een zeer goede beschrijving van het vluchtvoertuig van de daders gekregen, dat leidde uiteindelijk tot de huiszoekingen die deze ochtend, onder meer in Deurne, plaatsvonden. Er zouden verschillende mensen verhoord worden door de federale gerechtelijke politie. Het parket wil nog steeds geen commentaar geven bij de granaataanslagen van afgelopen nacht, noch bij de huiszoekingen die volgden.

jtp, sare

Minstens een van de auto’s waartegen de granaataanslag in de Dijlestraat gericht was, is eigendom van de familie E.M. De familie woont vooral in Berchem maar een van de familieleden staat ingeschreven in de Dijlestraat. De familie is bekend in het drugsmilieu.

Er wordt, volgens onze informatie, uitgegaan van een link met de brandstichtingen eerder deze week. Of het om represailles dan wel een extra ‘waarschuwing’ aan dezelfde groep gaat, is nog niet duidelijk.

LEES OOK: Overzicht: dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen (+)

Getakeld

“Rond 3.20 uur ontploften twee explosieven in de Dijlestraat, vermoedelijk granaten, onder twee wagens”, bevestigt Willem Migom van de Antwerpse politie. “Daarbij raakten ook andere geparkeerde wagens en de gevels van enkele huizen beschadigd.”

De lokale en federale politie, het labo en de ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. De twee wagens werden intussen getakeld voor sporenonderzoek.

Park Spoor Noord

De Dijlestraat ligt in Antwerpen-Noord, vlakbij Park Spoor Noord. Daar werden woensdag ook al twee wagens in brand gestoken. In totaal gingen toen drie wagens in vlammen op. De link met het drugsmilieu ligt dan ook voor de hand.

Begin januari 2017 werd een woning op de hoek van de Lange Lobroekstraat met de Dijlestraat tot tweemaal toe beschoten en werden ook molotovcocktails gegooid. Daarbij ging de auto van een invalide vrouw in vlammen op.

© rr

© bfm

© bfm

© BFM

© rr

© BFM

© bfm

© BFM

© bfm

© bfm

© bfm

© BFM

© BFM

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio