ROYALS. Prins Harry en Meghan Markle krijgen binnenkort ‘griezelige’ buren, koningin Máxima laat diepe indruk na bij fan

Er zit een luguber kantje aan de toekomstige woonst van prins Harry en Meghan Markle. En als je nog nooit een prins op langlauflatten hebt gezien, komt daar nu verandering in. De leukste feiten en roddels van de week uit adellijke kringen op een rij.

vwh

Zodra de renovatiewerken aan de Frogmore Cottage klaar zijn, zullen prins Harry, Meghan Markle en de baby hun intrek nemen in het optrekje in Windsor. De Britse pers is momenteel bezig met het uitkiemen van de omgeving en kwam erachter dat het huis tegenover de koninklijke begraafplaats in Frogmore ligt. Dat is de privébegraafplaats van de leden van het Britse koningshuis en hun echtgenoten. Daaraan grenst het koninklijke mausoleum, waarin de graven van koningin Victoria en prins Albert zijn ondergebracht. Vlakbij ligt ook het mausoleum van de hertogin van Kent, waar de moeder van Koningin Victoria begraven ligt.

© Shutterstock

Een beetje griezelig? Dan maakt het volgende gerucht het er niet minder luguber op. Volgens sommigen krijgt het koppel er aan de andere kant geesten bij als buren. In de gangen van Windsor Castle werd immers al de gedaante van wijlen koning Hendrik VIII gesignaleerd. Ook de tweede vrouw van koning Henry VIII, Anne Boleyn, en Elizabeth I zouden er tot op vandaag ronddwalen.

LEES OOK. Spontane prins Harry doet hoogzwangere Meghan blozen

Intussen wordt ook druk gespeculeerd wanneer Meghan Markle aan haar zwangerschapsverlof zal beginnen. Afgelopen vrijdag, op Internationale Vrouwendag, liet ze zich alvast nog zien in het openbaar. Ze voerde een gesprek met muzikante Annie Lennox, model Adwoa Aboah en voormalig premier van Australië, Julia Gillard, over de obstakels die nog steeds vrouwelijk empowerment over de hele wereld beïnvloeden.

Actieve prinses Anne

Hét nieuws van het Britse koningshuis kwam van de 92-jarige Queen. Zij is ondanks haar hoge leeftijd op de hoogte van al wat hip is en plaatste haar eerste berichtje op Instagram. Het ging om foto’s van een brief aan haar betovergrootvader in het Londense Science Museum en een persoonlijk bijschrift.LEES OOK. Kijk hoe de allereerste Instagram-bijdrage van de Queen eruitziet

© ISOPIX

Je zou denken dat het kranige adellijke oudje de actiefste is van de hele Britse koninklijke familie, maar dat is niet het geval. Volgens The Daily Mail is het haar dochter prinses Anne die de titel verdient. De vrouw is nu 68 jaar en had vijftig jaar geleden al haar eerste royale verplichting. Sindsdien heeft ze zo’n vierhonderd werkbezoeken op jaarbasis vervolledigd, goed voor een huidig totaal van twintigduizend werkbezoeken.

© ISOPIX

Het heerlijke parfum van Máxima

Eerder deze week bezocht het Nederlandse vorstenpaar de Duitse bondsstaat Bremen. Daar werden koningin Willem-Alexander en koningin Máxima opgewacht door een horde fans. Een van hen was de Duits-Nederlandse Mara Terpstra, die de eer had om de koningin een knuffel te geven. Zij mocht haar verhaal doen in de lokale krant Nordsee Zeitung en vertelde daarin dat de koningin “echt lekker ruikt”. Om welk parfum het precies gaat? Dat blijft een mysterie.

© ISOPIX

Sportieve prins

De meest sportieve beelden van de week komen uit Zweden. Daar heeft prins Carl Philip voor het eerst deelgenomen aan de Vasaloppet, een jaarlijkse langlaufwedstrijd tussen de stadjes Salen en Mora (goed voor een afstand van 90 kilometer) die elke eerste zondag van maart plaatsvindt. Hij kreeg het bijzonder lastig tijdens de tocht omdat het onophoudelijk sneeuwde en de sporen er daardoor slecht bij lagen. Toen hij de finish bereikte, knuffelde hij innig met zijn kinderen en vrouw Sofia.

© ISOPIX

© ISOPIX

NIET TE MISSEN