De Queen is mee met haar tijd: eerste foto op Instagram is een feit

Foto: ISOPIX

Celebs

De Queen is mee met haar tijd: eerste foto op Instagram is een feit

Print

De Britse koningin Elizabeth II mag dan wel 92 jaar oud zijn, ze schuwt de kennismaking met nieuwe mediakanalen niet. Donderdag heeft de vorstin - nu ja, misschien was het haar team - haar allereerste foto gedeeld op Instagram tijdens een uitje naar het museum.

Het account met de naam ‘The Royal Family’ bestaat al even, maar donderdag heeft de koningin er voor het eerst in de ik-vorm een boodschap op geschreven bij enkele foto’s van een handgeschreven brief in het Londense Science Museum.

“Vandaag, tijdens mijn bezoek aan het Science Museum, was ik benieuwd naar een brief vanuit het Koninklijk Archief, geschreven in 1843 aan mijn betovergrootvader prins Albert. Computerpionier Charles Babbage ontwierp de ‘Difference Engine’, waarvan Prins Albert in juli 1843 een ??prototype zag”, staat er te lezen in het bijschrift.

“In de brief vertelde Babbage aan koningin Victoria en prins Albert over zijn uitvinding de ‘Analytische motor’, waarop de eerste computerprogramma’s werden gemaakt door Ada Lovelace, een dochter van lord Byron. Vandaag had ik het genoegen kennis te maken met de computercoderingsinitiatieven van kinderen en het lijkt mij gepast dat ik deze Instagram-post publiceer in het Science Museum. Dat is al heel lang voorstander van technologie, innovatie en inspiratie voor de volgende generatie uitvinders.”

De foto’s zijn gemaakt door Hare Majesteit Elizabeth R. en de boodschap is ondertekend door Elizabeth R., beter bekend als de Queen zelf. De post haalde op drie uur tijd al meer dan 60.000 likes.

NIET TE MISSEN