Actrice deelt ‘perfecte’ foto van haar lichaam (om te tonen dat niets is wat het lijkt)

Foto: ISOPIX

Beauty

Actrice deelt ‘perfecte’ foto van haar lichaam (om te tonen dat niets is wat het lijkt)

Print
De Britse actrice Jameela Jamil, onder meer bekend uit de reeks ‘The Good Place’, heeft naar eigen zeggen geen perfect lichaam en daar is ze trots op. Maar op foto’s in magazines ziet ze er vaak wel superstrak uit dankzij Photoshop. Ze deelt een recent beeld van zichzelf op haar Instagrampagina en schrijft erbij wat er allemaal werd bewerkt, kwestie van haar volgers aan te tonen dat ze echte stimuleren om hun lichaam te appreciëren zoals het is.

“Ik kwam deze foto van mezelf tegen en schrik ervan hoe sterk het beeld bewerkt is. Het maakt me mentaal misselijk als ik probeer te streven naar die persoon op het kiekje. Airbrushen is duivels!”, staat er bij een foto waarop Jamil poseert in een kort luipaardjurkje.

Het blijft niet bij de boodschap dat ze er in het echt anders uitziet dan op de foto. De ster schrijft naast het beeld in zwarte blokletters wat precies aan haar lichaam is veranderd door middel van digitale technologie. “Waar zijn de striemen aan mijn borsten?”, vraagt ze zich af. “Mijn armen zijn echt niet zo dun”, voegt ze eraan toe. Verder laat ze weten dat haar huidskleur donkerder is dan op het beeld, dat haar knieën in het echt plooitjes bevatten en op een vagina lijken en dat haar enkels verre van zo glad lijken.

De foto werd op nog geen dag tijd meer dan 200.000 keer geliket en de positieve reacties op haar eerlijkheid stromen binnen. “Om deze reden hou ik van je” en “bedankt om dit even te delen met de wereld”, zijn slechts enkele van de vele commentaren. De vergelijking van haar knieën met haar intieme zone, brengt velen dan weer aan het lachen.

NIET TE MISSEN