Model met ‘unibrow’ wil het stigma de wereld uit: “Ik vind dat mijn gezicht er beter uitziet zo”

Foto: Instagram

Beauty

Model met ‘unibrow’ wil het stigma de wereld uit: “Ik vind dat mijn gezicht er beter uitziet zo”

Print

De opvallende wenkbrauwen van model Sophia Hadjipanteli zijn haar handelsmerk en ze zou ze voor geen geld ter wereld willen missen. Toch merkt ze dat er vaak op neergekeken wordt, en dat stigma wil ze de wereld uit helpen.

De 22-jarige Sophia werd geboren op Cyprus, maar woont en werkt nu in Amerika. Daar wist ze een modellencarrière uit te bouwen dankzij haar opvallende look. “Een familietrek”, zo verklaart ze in Harper’s Bazaar. “Mijn vader en broer hebben ook volle wenkbrauwen, dus vroeger was ik me er nooit van bewust.”

Ze vindt haar wenkbrauwen dan ook iets unieks en ze wegwerken zou ze nooit te doen. Met de hashtag #UnibrowMovement wil ze anderen zelfs inspireren om ook hun natuurlijke wenkbrauwen te tonen. “Het belangrijkste is dat we ‘anders zijn’ niet moeten zien als iets negatiefs. Het moet juist verenigen en elkaar inspireren. Ik doe net als anderen gewoon lekker mijn ding. Ik probeer niemand met mij mee te krijgen, maar als ik het leuk vind, laat me dan doen.”

Van haar 285.000 volgers op Instagram krijgt ze geregeld positieve reacties, maar ook de haatreacties vinden hun weg naar Sophia. Daar wil ze zich echter niet mee bezighouden. “Ik denk persoonlijk dat mijn gezicht er op die manier beter uitziet. Anderen zijn het daar niet mee eens, maar dat is helemaal cool.”

NIET TE MISSEN