© Catwalkpictures

De modeweek van Parijs in tien hoogtepunten

Met de finale van de Parijse fashion week, zitten alle modeweken er weer op tot in september. Een overzicht van de bijzonderheden die ontwerpers toonden op de catwalk en opvallende gebeurtenissen in de Franse hoofdstad.

vwh

Gigantische oorbellen, bij onder meer Chloé

Grote oorbellen zijn hip deze lente en de trend blijft ook in het najaar duren. Niet opvallend genoeg? Bij Alexander McQueen tonen ze dat je ook heel je oor mag versieren met opvallende juwelen.

Vochtig haar bij Dries Van Noten

Haar dat nog een beetje nat lijkt, alsof je net uit de douche zou komen, kwam vaak voor op de catwalk. De perfect gestylde wetlook zagen we onder meer bij het Belgische Dries Van Noten en Maison Margiela.

Het piepkleine tasje van Jacquemus

Het is kleiner dan een bankkaart en lijkt eerder thuis te horen in de collectie tassen van Barbie, maar het is wel degelijk een accessoire, ontworpen om aan een mensenvinger te bengelen. Sinds de modeshow van het Franse huis is het ontwerp het mikpunt van spot op sociale media.

De ommekeer bij Balenciaga

Tot voor kort stond het Franse merk voor opvallende ontwerpen - denk aan Crocs met plateauzolen en grote logo’s. De nieuwe lijn is veel soberder en een welgekomen switch om eens een andere kant van ontwerper Demna Gvasalia te belichten.

Samen in het donker bij Saint Laurent

Het licht ging uit, de black lights aan bij Saint Laurent. Daar droegen de modellen glow in the dark-creaties. De outfits werden vervolledigd met neon schoenen en de Tiga's hit ‘Sunglasses at Night’ werd in de praktijk omgezet.

Hoeden troef, bij onder meer Nina Ricci

In de herfst dragen we een hoed. En niet per se een standaard winters ontwerp. Enige creativiteit mag, zoals de retrohoedjes bij Nina Ricci in de romantische zomerhoeden die het midden houden tussen vissershoed en flaphoed bij Lanvin.

Het herwonnen geloof in Hedi Slimane

De eerste collectie van ex-Saint Laurent hoofdontwerper Hedi Slimane voor Celine viel niet in de smaak bij de modepers, de tweede lijn des te meer. De man wordt bejubeld omdat hij eind-de-lijk het oude Celine terug naar de catwalk brengt.

Foulards op staat

Het is bijna lente, nog een beetje koud, maar wel te laat voor een megadikke sjaal. Dat dachten veel dames duidelijk toen ze hun outfit samenstelden om naar modeshows te gaan kijken. Ze verfraaiden hun look met een sierlijke foulard. Rond de nek, in een stuk met diepe V-hals of op het hoofd à la Thelma & Louise.

Sterren bij de vleet bij Vuitton

Een van de defilés in Parijs die op een lange front row vol beroemdheden mag rekenen, is het prestigieuze Louis Vuitton. Tekenden onder meer aanwezig: Chloë Grace Moretz, Catherine Deneuve, Emma Roberts, Sienna Miller en Jaden en Willow Smith.

Het emotionele afscheid van Karl Lagerfeld

Veel beroemdheden op en naast de catwalk ook tijdens de modeshow van Chanel. Die werd heel bijzonder omdat het de laatste was waaraan wijlen Karl Lagerfeld heeft meegewerkt. Het defilé leverde dé beelden van de Parijse modeweek, waarop de poulains van de modekeizer hun tranen niet konden bedwingen.

© ISOPIX

NIET TE MISSEN