© Kurt

Waar eet je de lekkerste stoofvlees-friet? Dit zijn de vijf beste restaurants

Maar liefst 6.500 lezers brachten hun stem uit in onze zoektocht naar het restaurant waar ze De Lekkerste Stoofvlees-Friet serveren. Van alle restaurants die zij naar voren brachten, bleven er vijf bovendrijven: ’t VoorHuys, De Arme Duivel, Ciro’s, De 7 Schaken en De Bomma.

jvb

De vijf restaurants met de meeste stemmen bevinden zich grotendeels in het centrum van Antwerpen. In willekeurige volgorde zijn dat De Arme Duivel op de hoek van de Schuttershofstraat en de Armeduivelstraat, Ciro’s op de Amerikalei, De 7 Schaken op de hoek van de Grote Markt en de Braderijstraat en De Bomma op de Suikerrui. ’t VoorHuys kijkt uit over de Bredabaan in Merksem.

Elk van die brasseries en restaurants heeft een traditie hoog te houden en staat met twee voeten honkvast in de Vlaamse keuken. Niet alleen stoofvlees prijkt er op de kaart, maar ook kaas- en garnaalkroketten, vol-au-vent, steak tartaar en seizoensgerechten zoals asperges op Vlaamse wijze en witloof op de gekende manieren en natuurlijk niet te vergeten de desserts, waar amper uitleg bij hoeft.

Maar voor uw krant is dat niet voldoende. We zetten de zoektocht naar de lekkerste stoofvleesschotel verder met de hulp van enkele experts. De volgende week proeven drie juryleden het stoofvlees dat hen in de vijf genomineerde restaurants wordt voorgezet. De juryleden zijn oud-tweesterrenchef Jan Buytaert van De Bellefleur in Kapellen, culinair expert Willem Asaert die dagelijks vergelijkende product­analyses doet en gastronomisch journalist van uw krant, Johan Van Baelen.

Zij maken een rangschikking op basis van smaak en presentatie. Hun bevindingen en de definitieve top drie wordt donderdag 21 maart bekendgemaakt.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio