De nieuwste internetchallenge? Gooi eens je Vans in de lucht

Foto: Shutterstock

Mode

De nieuwste internetchallenge? Gooi eens je Vans in de lucht

Print

Als je een paartje sneakers van Vans in de lucht gooit, komen ze weer altijd rechtop te liggen eenmaal ze zijn geland. Geloof je het niet? Probeer het dan zelf eens uit. Dat is in elk geval wat heel wat anderen doen met deze nieuwste internetchallenge.

Van hoe hoog je ze ook gooit, Vans lijken altijd terug op hun zool terecht te komen. Op sociale media begon dan ook als snel de Vanschallenge aan populariteit te winnen. Als je in Stories op Instagram mensen met hun sneakers hebt zien gooien, dan weet je nu meteen ook waarom.

Er zou zelfs een wetenschappelijke verklaring voor zijn, zocht Complex uit. Volgens professor in de natuurkunde Jim Napolitano zou het niet om een of ander gek fenomeen gaan. “De linkerschoen rolt linksom en de rechterschoen rechtsom en dat is ook logisch. Als je naar je voeten kijkt, zie je dat de binnenkant hol is en de buitenkant bol. De sneakers zijn zo gemaakt dat ze perfect om je voeten passen en waarschijnlijk is daardoor de massa in de schoen zo verdeeld dat die weer rechtop komt te staan”, klinkt het.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Vanschallenge it freaking works LOL

Een bericht gedeeld door Warren Wonder (@warrenwonder) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who knew? Vans always land right side up. #vanschallenge @vans #what #vans

Een bericht gedeeld door Hinz13 (@hinz1372) op

 

NIET TE MISSEN