Kylie Jenner is de jongste 'self-made' miljardair ooit

Foto: Photonews

Celebs

Kylie Jenner is de jongste 'self-made' miljardair ooit

Print
Ze is amper 21, maar volgens zakenmagazine Forbes is Kylie Jenner officieel de jongste persoon die er in is geslaagd om op eigen kracht miljardair te worden. En dat allemaal met dank aan haar make-upimperium. Ze steekt daarmee Facebook-oprichter Mark Zuckerberg de loef af. Toch lokt die bekendmaking ook heel wat kritiek uit.

Forbes kondigde vorige zomer al aan dat het verwachtte dat Kylie Jenner de jongste self-made miljardair zou worden en dat is nu ook effectief een feit. Haar fortuin heeft ze te danken aan haar Kylie Cosmetics, het make-upmerk dat ze in 2015 oprichtte. Met haar 21 lentes haalt ze het ruimschoots van Mark Zuckerberg, die op zijn 23ste miljardair werd met Facebook.

Volgens Kylie is ook haar succes aan sociale media te danken, en met name aan haar 175 miljoen volgers. Maar het waren ook haar lippen die al die dollars opleverden. Voor Kylie Cosmetics waren er namelijk de Kylie Lip Kits om volle lippen zoals de hare mee te creëren. Toen ze twee jaar later haar volledige make-uplijn lanceerde, die uit 15.000 kits bestond, was die online in een minuut uitverkocht. Volgens Forbes zou haar bedrijf, dat volledig in haar handen is, vandaag 900 miljoen dollar (796 miljoen euro) waard zijn.

Wel self-made?

Toch komt er ook heel wat kritiek op de titel die ze van het magazine heeft gekregen, want in welke mate is Kylie self-made? Ze groeide op in een familie waar op geen miljoen meer of minder werd gekeken en begon zelf al op jonge leeftijd geld te krijgen voor haar deelname aan 'Keeping up with the Kardashians'. Zo slaagde ze er op 18-jarige leeftijd in om haar make-uplijn op te starten met 250.000 dollar (220.000 euro) die ze via die weg had verdiend. Het is ook zo dat ze al haar volgers vergaarde, net de drijfveer achter haar succes. 

 

NIET TE MISSEN