23 jaar na eerste deelname waagt Steven opnieuw zijn kans in ‘Blind date’

Foto: Blind Date

23 jaar na eerste deelname waagt Steven opnieuw zijn kans in ‘Blind date’

Print
Beveren-Waas -

Drieëntwintig jaar na zijn eerste deelname waagt Steven De Maeijer (48) uit Kallo opnieuw zijn kans in Blind date. “En dit keer heb ik me zélf ingeschreven.”

Hij was 24 jaar, had een broodjeszaak en geen lief. Zo belandde Steven De Maeijer in 1995 in het eerste seizoen van het VTM-programma Blind date. “Ik had er aanvankelijk niet veel zin in, want ik had me niet zelf ingeschreven. Maar ik ben toch naar de preselecties gegaan. En ik was bij de gelukkigen. (lacht) Van de opnames herinner ik me vooral de leuke babbel met presentatrice Ingeborg, in haar kleedkamer. Tijdens de uitzending zat ik naast twee andere mannen en werd ik uiteindelijk gekozen. Ik ben met die dame naar Rome geweest, heel gezellig, maar het is bij vriendschap gebleven. Ik heb haar na die trip maar één keer gezien, op een reünie van het programma.”

(lees verder onder de foto)

23 jaar na eerste deelname waagt Steven opnieuw zijn kans in ‘Blind date’
Foto: Blind Date

Dat was 1995. Vandaag doet Steven opnieuw mee. “Ik las ergens een artikel over de terugkeer van Blind date en dacht dat het misschien wel grappig zou zijn als ik opnieuw meedoe. En dit keer heb ík me ingeschreven. Ik was uiteraard opnieuw vrijgezel. Ik heb wel lange relaties gehad, hoor. Eentje van tien jaar, eentje van vijf jaar met een Amerikaanse die voor de NAVO werkte. Ik heb ook een zoon die zeventien wordt. Die broodjeszaak heb ik niet meer, ik baat nu een privéwellnesscentrum, Aquaphia, uit in Kallo.”

De beelden van zijn eerste deelname had Steven niet meer teruggezien, tot de opnames van zijn tweede keer. “Best confronterend, jezelf zo terugzien na al die jaren. Ik ben benieuwd naar de reacties. In die tijd had je nog geen sociale media, natuurlijk. Ik weet wel nog dat ik broodjes ging leveren in de haven van Antwerpen en dat ál die dokwerkers mij gezien hadden op televisie. Die wilden natuurlijk allemaal weten wat er met die jongedame gebeurd was.”

INFO

Blind Date, VTM, 21.15 uur

Nu in het nieuws