© Pieterjan Franck

Gratis maanstaren op de Sint-Romboutstoren

Om Mechelen al in de sfeer te brengen voor muziekfestival Lunalia organiseert het Festival van Vlaanderen op donderdag 21 maart een gratis maankijkavond. Die organiseert het samen met volksterrenwacht Urania.

Sven Van Haezendonck

De naam van het festival, Lunalia, verwijst tegelijk naar de Mechelse legende van de Maneblussers (luna) als naar het fascinerende universum van het lied en de menselijke stem (lia). Van 27 april tot 12 mei kunnen muziekliefhebbers opnieuw genieten van topconcerten op verschillende historische locaties in de stad: de Sint-Romboutskathedraal, de Koninklijke Manufactuur De Wit, Museum Hof van Busleyden en de Sint-Pieter- en Paulkerk.

Als opwarmer is er op donderdag 21 maart van 20.30 tot 22.30u een maankijkavond. Je krijgt dan gratis de kans om met behulp van telescopen te genieten van de volle maan. Astronomen van Urania geven uitleg. Voor het gratis evenement kan je via onderstaande e-mail inschrijven voor 19 maart. Wacht niet te lang, want het aantal mensen dat kan deelnemen is beperkt. Bij regenweer wordt de actie geannuleerd.

mechelen@festival.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio