Britse koninklijke familie heeft het helemaal gehad met haatberichten

Foto: Isopix

Celebs

Britse koninklijke familie heeft het helemaal gehad met haatberichten

Print
Sinds Meghan Markle deel is gaan uitmaken van de Britse koninklijke familie werden op de sociale media van het koningshuis heel wat haatberichten en roddels in het rond gestrooid. Maar genoeg is genoeg, vinden ze nu ook in Buckingham Palace en dus werd er een nieuwe gedragscode opgesteld.

Giftige geruchten als zou Meghan Markle ruzie hebben met haar schoonzus Kate Middleton en racistische uitlatingen over haar gemengde afkomst, het zijn maar enkele voorbeelden van de haatberichten aan het adres van de hertogin van Sussex. Tot nu kon iedereen zomaar zijn gal spuwen op de sociale media van de Britse koninklijke familie, maar daar wordt nu verandering in gebracht.

Het hof heeft zopas een reeks regels bekendgemaakt om komaf te maken met dat soort reacties. "We roepen iedereen die zich bezighoudt met onze socialemediakanalen op om zich hoffelijk en vriendelijkheid te gedragen en respect te hebben. Om een veilige omgeving te creëren, hebben we een reeks nieuwe richtlijnen ingevoerd", klinkt het in een officieel statement.

"Geen discriminatie"

"De inhoud mag geen spam bevatten, lasterlijk zijn voor iemand, anderen bedriegen, obsceen, aanstootgevend, bedreigend, beledigend, hatelijk of opruiend zijn of seksueel expliciet materiaal of geweld bevatten. Het mag ook geen discriminatie bevatten op basis van ras, geslacht, religie, nationaliteit, beperking, seksuele geraardheid of leeftijd", klinkt het verder nog. Een duidelijk signaal in elk geval en wie zich niet aan de regels houdt, wordt geblokkeerd of ziet zijn bericht gedeletet worden. 
 

 

NIET TE MISSEN