Samenwonen verloopt niet van een leien dakje bij ‘Blind Getrouwd’-koppel Joris en Annelies

Foto: rr

Samenwonen verloopt niet van een leien dakje bij ‘Blind Getrouwd’-koppel Joris en Annelies

Print

De huwelijksreis is achter de rug en alle koppels zijn weer in België, klaar om bij elkaar in te trekken. Samen meubels kiezen en voor het eerst echt samenwonen, hoe gaan de koppels daarmee om? In het geval van Jolien en Lenny en Annelies en Joris: meteen afspreken met vrienden. En bij die laatste twee was dat misschien wel echt nodig ook.

Victor & Line

Tijdens de huwelijksreis doken er vrijwel meteen spanningen op tussen Victor en Line. Hij was allesbehalve avontuurlijk, zij zou er liefst elk vrij moment op uit trekken. Gelukkig konden de twee er wel een open gesprek over hebben en op de zetel van therapeut Wim Slabbinck blijkt dat Victor het eigenlijk wel fijn vindt dat Line hem zo uit zijn comfortzone trekt. “Ik ben wel echt versaaid - zeg je dat zo? - terwijl ik single was.”

Stijn & Joke

Stijn toont Joke zijn collectie Lego en fantasy-boeken. Joke breekt zijn pronkstuk meteen af, maar dat vergeeft hij haar al snel. Ook wanneer hij de hond van Joke ontmoet, moet hij meteen toegeven dat hij Franse buldogs niet meteen zijn ding vindt, “maar dat beestje is zo lief.” Joke zou nog mogen onthullen dat ze in haar vrije tijd liefst katten vergiftigd, Stijn zou haar nog even graag zien, daar zijn we zeker van.

Tim & Elke

Na hun huwelijksreis wacht Tim en Elke een verrassing wanneer ze Elkes appartement in Zwijndrecht gaan bekijken. Er hangen roze ballonnen aan het prikbord en rozenblaadjes op de vloer en tafel. Bovenop de tafel: drie foto's van hun huwelijk. “Dat staat hier normaal dus niet he”, vergoelijkt Elke meteen, maar Tim was duidelijk gecharmeerd door het initiatief van haar vrienden of familie.

Jolien & Lenny

Jolien en Lenny maken grapjes samen en lijken een harmonieus huwelijk tegemoet te gaan. Alhoewel? Op hun eerste avond komt Jolien al alleen thuis te zitten, want Lenny moet naar de voetbaltraining. Andere avonden werkt hij dan weer in zijn frituur. Jolien beseft al snel dat daar een evenwicht in gevonden moet worden, maar bekijkt het positief: “Uiteindelijk zat ik anders toch ook maar alleen thuis he.”

Grappen en grollen met Jolien en Lenny

Annelies & Joris

Dat Annelies en Joris het niet meteen makkelijk zouden hebben om hun huwelijk te doen slagen, werd al tijdens de huwelijksreis duidelijk: Joris liep nogal hard van stapel terwijl Annelies duidelijk meer tijd nodig had. Hij wil volop knuffelen en is dolverliefd, maar zij is daar nog niet klaar voor. In het begin van de aflevering lijkt het nog of de twee dat stilaan van elkaar beginnen te aanvaarden, maar tegen haar vriendin is Annelies duidelijk: ze zitten in een patstelling en ze ziet niet meteen hoe ze daar weer uit zullen geraken. “Ik wil niet meer geknuffeld worden”, dat is duidelijk.

En dan blijkt Joris nog eens tientallen witte rozen gekocht te hebben om Annelies te verrassen. Rozen die hij niet eens netjes in een vaas klaarzet, maar gewoon in de bundels van de bloemist klaarlegt naast de wasbak in de badkamer. In de preview van volgende week zien we alvast geen al te enthousiaste Annelies wanneer ze de bloemen ontdekt.

Zitten Joris en Annelies vast?

Annelies leidt ons rond in het huis dat ze voor haar huwelijk deelde met vrienden.

Nu in het nieuws