Cargill wil chocoladebedrijf Smet overnemen

Print
Kalmthout -

Het Amerikaanse voedings- en landbouwconcern Cargill wil chocoladebedrijf Smet uit Kalmthout overnemen, zo maakte het bekend in een persbericht. De bedoeling van de overname is om de groei in het zogenaamde “gourmet”-segment (catering, horeca, chocolatiers ...) te versnellen. Financiële details rond de overname werden niet meegedeeld.

Smet is een familiebedrijf dat meer dan vijftig jaar geleden werd opgericht. Het levert chocolade- en snoepgoeddecoraties in meer dan vijftig landen ter wereld. Smet heeft twee eigen productievestigingen, in België en in Polen, goed voor zowat 90 werknemers.

Ook Cargill produceert chocoladeproducten, onder meer in Antwerpen en in Moeskroen. “Door de overname kunnen we onze productportfolio verder uitbreiden, samen met onze diensten aan chefs en chocolatiers, bakkerijen, horeca en de foodservice-industrie”, zegt Inge Demeyere, managing director van Cargills Europese chocoladeactiviteiten, maandag. “Onze klanten zullen eveneens baat hebben bij snelle marktintroducties dankzij nieuwe decoratietechnologie, uitgebreidere productiemogelijkheden en een breed productportfolio.”

Smet geniet van een grote marktbekendheid en dus zal het merk bij een overname toegevoegd worden aan de bestaande portefeuille van Cargill, klinkt het bij de multinational. Het huidige managementteam blijft op post en alle werknemers zullen dan deel gaan uitmaken van Cargill, luidt het nog.

Nu in het nieuws