Spectaculaire inbraak in Hubo: dieven stelen kluis zonder één voet in gebouw te zetten

Print
Beveren-Waas -

In doe-het-zelfzaak Hubo op de Gentseweg in Beveren werd afgelopen weekend op spectaculaire wijze de kluis gestolen. De daders maakten een gat in het dak en trokken de brandkast naar boven zonder zelf de grond te raken en zo het alarm te activeren.

De inbrekers die tijdens de nacht van zaterdag op zondag toesloegen bij Hubo moeten niet onderdoen voor acteurs uit de betere misdaadfilm. Uit de sporen die ze achterlieten rond maar vooral op het gebouw bleek dat ze bijzonder professioneel en gedurfd tewerk gingen. “Ze bouwen eerst een stelling aan de zijkant van onze winkel om zo gemakkelijk op en af het dak te kunnen”, doet zaakvoerder Tom Waterschoot het verhaal.

Drie gaten in dak

“Op het dak zelf legden ze grote blokken isolatiemateriaal om zo niet opgemerkt te kunnen worden door buurtbewoners of het verkeer op de drukke Gentseweg. Vervolgens maakten ze drie gaten in het dak. Een daarvan kwam vlak boven de kluis uit op het bureau op de eerste verdieping.”

“Ons filiaal is uitgerust met allerlei bewegingssensoren en alarmsystemen, maar die traden nooit in werking. Nochtans waren ze allemaal geactiveerd op het moment van de inbraak. Aangezien de kluis verdwenen was kan het niet anders dat de brandkast met touwen of een andere techniek naar boven is getrokken. De inbrekers hebben hoogstwaarschijnlijk zelf geen voet in ons gebouw gezet.”

Spectaculaire inbraak in Hubo: dieven stelen kluis zonder één voet in gebouw te zetten
Foto: bfs
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio