Victoria’s Secret sluit meer dan vijftig winkels

Foto: *

Mode

Victoria’s Secret sluit meer dan vijftig winkels

Print

Het gaat van kwaad naar erger met de cijfers van de Amerikaanse lingerieketen Victoria’s Secret. Uit het meest recente rapport blijkt dat de fysieke verkoop het afgelopen kwartaal met zeven procent is gedaald, de online verkoop met drie procent. Dat brengt de sluiting van een vijftigtal winkels in Noord-Amerika met zich mee, zo kondigde financieel directeur Stuart Burgdoerfer eind vorige week aan.

“Victoria’s Secret heeft de laatste tijd meer promoties toegekend dan we eigenlijk wilden”, zei CEO van het label Stuart Burgdoefer afgelopen donderdag in een call met analisten. De volgende stap om tegenvallende cijfers te counteren, is het sluiten van winkels - 53 om precies te zijn - in Noord-Amerika.

“We willen een frisse kijk op alles binnen het bedrijf,” zei Burgdoefer over geplande veranderingen. Ondanks de ingrijpende beslissing, zal het merk nog steeds meer dan 950 winkels openhouden in de Verenigde Staten alleen.

In 2018 besloot L Brands Inc., het moederbedrijf van Victoria’s Secret, al twintig winkels van het merk sluiten. Het gaat al jaren slecht met de cijfers van Victoria’s Secret en ook de befaamde modeshow, die jaarlijks plaatsvindt in november, bracht minder op dan anders. Volgens kenners zijn vrouwen het uiterst sexy imago van het merk beu en grijpen ze steeds meer naar andere labels die focussen op meer comfort en inclusiviteit. “Het is game over voor Victoria’s Secret”, zei Randy Konik, analist bij de Amerikaanse bank Jefferies, vorig jaar in een interview.

NIET TE MISSEN