Koppel onder vuur voor vakantiefoto: “Twee idioten die hun leven riskeren”

Foto: Instagram

Koppel onder vuur voor vakantiefoto: “Twee idioten die hun leven riskeren”

Print

Hun Instagramprofiel is een aaneenschakeling van prachtige vakantiefoto’s, maar een van hun laatste beelden leverde Raquel en Miguel heel wat kritiek op. De Portugese reisbloggers gingen uit een rijdende trein hangen voor een romantische foto, en hun volgers waren er snel bij om dat onverantwoord en levensgevaarlijk te noemen.

Raquel en Miguel namen het controversiële shot in Sri Lanka, waar ze met de trein door het kleine dorpje Ella reden. Net op het moment wanneer de trein een brug over een ravijn oversteekt, gaan de twee uit de trein hangen voor een romantische foto waarop Miguel het voorhoofd van Raquel kust.

Volgens hen ging de trein niet al te snel op dat moment, maar een klein slippertje en Raquel was mogelijk wel in het ravijn beland. “Riskeer je nu echt je leven voor een foto? Zodat je die kan uploaden op sociale media? Of doe je dit omdat het je een kick geeft? Hoe is dit verstandig?” fulmineerde minstens één volger van de twee. “Twee idioten riskeren hun leven en andermans levens gewoon om likes te krijgen”, voegt een ander nog toe.

Want daar gaat het natuurlijk allemaal om. Likes. En die laatste volger wordt al snel bijgetreden door alweer iemand anders die zegt dat de foto anderen zal inspireren om hetzelfde te doen. “Gevaarlijk, onverantwoord en allemaal in de naam van ijdelheid.”

Het was ook niet de eerste keer dat het koppel zich aan een riskante foto waagt. Een korte blik op hun profiel leert dat ze wel vaker risico’s nemen om een mooie foto te kunnen posten.

Nu in het nieuws