Jeugdboekenmaand viert de vriendschap: jeugd uitgedaagd om 15.000 boeken te lezen

Jeugdboekenmaand viert de vriendschap: jeugd uitgedaagd om 15.000 boeken te lezen

Print
Merksem -

Van 1 tot 31 maart 2019 viert de Jeugdboekenmaand de vriendschap. De Antwerpse bibliotheken trappen de maand vol leesplezier af op zaterdag 2 maart in Bibliotheek Park in Merksem.

Dit jaar dagen de bibliotheken samen met Ketnet-vlogger Junes de Antwerpse jeugd uit om samen 15.000 boeken te lezen tegen het einde van de Jeugdboekenmaand. Voor elk gelezen boek kunnen de kinderen een boekenvriendje maken en zo samen een slinger vormen. Als ze samen 15.000 boekenvriendjes maken, winnen ze een gezamenlijke dansles van Junes op woensdag 3 april op het De Coninckplein.

Schepen voor cultuur, Nabilla Ait Daoud, geeft het startschot en hangt op 2 maart haar eerste boekenvriendje aan de slinger. “Lezen is niet enkel fijn, maar ook enorm belangrijk voor de ontwikkeling van onze kinderen en jongeren. Het stimuleert de fantasie, de creativiteit en het inlevingsvermogen bij onze kinderen. Ik ben ook heel blij met het thema van dit jaar, want vriendschap is toch essentieel in ieders leven. Kinderen maken overal vrienden, op school, in hun vrije tijd, ... maar minstens even belangrijk is om te blijven investeren in deze vriendschappen, net zoals in lezen trouwens.”

Activiteiten

De Antwerpse bibliotheken pakken tijdens de Jeugdboekenmaand opnieuw uit met heel wat activiteiten, een interactief ‘vriendenboekje’ en een lees-challenge. De hele maand maart zijn er workshops, voorleesuurtjes, auteurslezingen, bibliotheekspelen en speciale voorstellingen rond het thema vriendschap in alle Antwerpse bibliotheken.

Meer op www.antwerpen.be/jeugdboekenmaand

Openingsfeest

Het openingsfeest in Merksem start zaterdag om 13.30 uur. Na de officiële opening door schepen Ait Daoud kunnen aanwezigen de expo van illustratrice Laura Vargas Villaveces bezoeken en genieten van het akoestische optreden van Reginald & De BosBeesten.

Op de Facebookpagina @jeugdboekenmaandantwerpen kan iedereen ook een foto of filmpje plaatsen van zijn favoriete boek en boekenvriendjes. Met het Jeugdboekenmaandfeest op 31 maart in Permeke en de tegenprestatie van Junes op 3 april - als de uitdaging gehaald wordt - wordt de leesmaand afgesloten.

Tips om te Doen!