Grote Nieuwedijk vanaf 8 maart opnieuw open, fietsoversteek aan Vrouwvliet volgt in lente

Foto: Stad Mechelen

Grote Nieuwedijk vanaf 8 maart opnieuw open, fietsoversteek aan Vrouwvliet volgt in lente

Print
Mechelen -

De week van de krokusvakantie moet de vernieuwde Grote Nieuwedijkstraat in Mechelen grotendeels klaar zijn. Op vrijdag 8 maart gaat ze opnieuw open voor het verkeer. Enkele weken later komen er wel nog fietssuggestiestroken en een veilige oversteekplaats voor fietsers aan de Vrouwvliet.

“De rijbaan is versmald en de kruispunten verhoogd, twee ingrepen om snelheidsduivels een halt toe te roepen”, legt schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-m+) uit. “De voetpaden zijn ook verbreed. Daarnaast hebben we afgelijnde parkeerstroken toegevoegd én is er ruimte voor bomen.”

Vanaf maandag 4 maart schraapt de aannemer een deel van het asfalt af en wordt over heel de werfzone een nieuwe toplaag asfalt aangelegd. Ook de laatste afwerkingen aan de rijbaan en de riooldeksels gebeuren dan. Daardoor is de werfzone overdag afgesloten voor auto- en busverkeer. Het einde van de werf is gepland op 8 maart. Vanaf maandag 11 maart rijden er ook opnieuw lijnbussen door de straat.

Op fietssuggestiestroken is het nog even wachten tot in de lente. Daarvoor moet het asfalt eerst zes tot acht weken drogen. Ook tijdens de aanleg van de fietsoversteekplaats aan de Vrouwvliet zal de doorgang voor het verkeer beperkt zijn.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio