Telenet Giants Antwerp stopt zegereeks Brussels en komt mee aan de leiding in Euromillions League

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Telenet Giants Antwerp stopt zegereeks Brussels en komt mee aan de leiding in Euromillions League

Print

Telenet Giants Antwerp heeft de uitgestelde wedstrijd van de eerste speeldag tegen Brussels gewonnen. De Sinjoren maakten een einde aan de zegereeks, twaalf overwinningen op een rij, van de club uit de hoofdstad en komen met nog steeds één wedstrijd minder gespeeld virtueel mee aan de leiding.

De Giants openden de partij via een weer formidabele Paris Lee fris en met tevens snedig basketbal. De kleine Amerikaanse guard scoorde in het eerste kwart 12 punten, waaronder twee driepunters, en was de bewerker van de 23-12 maximale voorsprong van de Sinjoren. Brussels liet evenwel niet begaan. De Giants misten vrijworpen en waren eventjes niet alert in defense. Meer hadden ex-Giant en Antwerpenaar Domien Loubry en Caleb Walker niet nodig om de aansluiting te forceren: 23-16 na tien minuten.

In de tweede periode scoorde Niels Foerts voor Brussels en was de aansluiting, via ook Guy Muya, bij 27-26 een feit. De Giants bleven wel aan de leiding, maar Brussels had het momentum, won het tweede schuifje (13-18) en trok dan de rust in met slechts een 36-34 achterstand. Roel Moors had tijdens de rust zijn team wel op scherp gezet. Antwerp kwam immers sterk uit de kleedkamer. De Giants acteerden opnieuw scherp in verdediging en waren offensief bij de zaak. Vic Sanders vond zijn momentum, dropte bommen en was de bezieler van de 5-49 tussenstand. Ismael Bako kwam los lukte enkele dunks en Jae’Sean Tate bracht power zodat de Giants met een schitterend derde kwart voor de afscheiding zorgde. Na dertig minuten flikkerde er dan ook een 64-49 Antwerpse bonus op het scorebord.

In het slotkwart gingen de Giants op hun elan verder. Met fysiek, maar ook dartel basketbal, was de twintiger bij een 72-52 tussenstand een feit. Christopher Smith en Domien Loubry reageerden alert en met enkele Brusselse driepunters. Yoeri Schoepen dropte ook een bom en na een dunk van Hans Vanwijn was de verdiende Antwerpse overwinning bij 80-65 wel een zekerheid.

Telenet Giants Antwerp-Brussels 84-68

Telenet Giants : Akyazili 2, Lee 18, Tate 8, Vanwijn 12, Sanders 15, Bleijenbergh 0, Schoepen 8, Bako 8, Dudzinski 4, Kalinoski 5, Thompson 2, Donkor 2

Brussels: Radic 2, Loubry 16, N. Foerts 3, Lichodzijewski 2, Muya 11, Robeyns 2, Stevens 8, Peciukevicius 3, Gorgemans 0 , J. Foerts 0, Walker 9, Smith 12

Kwarts: 23-16, 13-18, 28-15, 20-19

Meer basketbal